Внезапна проверка на крайбрежната и централната алея в Слънчев бряг

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:43 / 19.07.2017
1532
Министърът на туризма Николина Ангелкова и представители на туристическата администрация направиха внезапна проверка на крайбрежната и централната алея в Слънчев бряг.

По централната алея на курорта има незаконни обекти и за дейността им ще бъдат сезирани всички компетентни институции, за да бъдат премахнати, категорична бе министърът на туризма.

Тя подчерта, че инспекциите ще продължат през целия летен сезон - както планови, така и внезапни и по сигнали на потребители. В проверката участва и изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров.

Министър Ангелкова припомни, че се обсъждат текстове за изменение и допълнение в Закона за туризма, с които ще се регламентира статутът на националните курорти и ще бъдат посочени изискванията към тях. Така на практика ще се реализира държавната политика за развитие на националните курорти като туристическа дестинация.
Специална наредба ще посочва реда за управление и организация на туристическата дейност на територията на националните курорти. В нея ще са визирани изграждането, поддържането и благоустрояването на туристическа инфраструктура, на зелените площи, визията и рекламата, осигуряването на обществения ред, медицинското обслужване, организацията на движението, паркирането, нивото на шума и др., като особено внимание ще бъде обърнато на разполагането на преместваемите обекти и съоръжения, каза още министър Ангелкова.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Ще позволят ли строежа на 28 вили близо до Ропотамо?
Ето каква присъда получи шофьорът на зърновоза-убиец, взел живота...
Започва делото срещу убиеца от Прилеп
Жестока катастрофа в Руенско! Жена се бори за живота си!
Много неприятен инцидент с велосипед в карнобатско село
С 22 млн. лв. строят новата пречиствателна станция на язовир "Ясн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).