Всички са възхитени от постъпката на този ученик от Малко Търново

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:29 / 19.02.2020
1358
Една история за детска постъпка за пример. 16-годишен ученик от Малко Търново намери забравена дамска чанта, в която имало пари и документи и без да се поколебае я предал в полицията.

Заради постъпката си десетокласникът получи похвали и грамоти от полицията в Бургас, както и от училището си. В събота привечер Васил, който е най-големият в семейство с четири деца, отишъл до  магазина за хляб.

“На идване видях чантата. Реших, че някой  може да си я е оставил. Когато се върнах от магазина видях, че е още тук", разказва Васил Рибов пред NOVA. Баща му го съветва да я отнесе в полицията. Десетокласникът веднага изпълнил съвета.

"Изкарахме личната карта на жената и й се обадиха.Тя беше в Турция и я изчакахме близо час ,час и половина някъде", допълва Васил.

Жената била тръгнала на пазар в съседна Турция със семейството си. Преди да стигнат КПП-то спрели да разгледат Малко Търново, снима ли се и тогава оставила чантата и я забравила. Васко обаче не помислил и за миг да вземе нещо от чуждото.

"Изобщо не ми хрумна да отворя чантата или портфейла и да взема парите. Жената каза, че намира всичко както го е оставила", каза Васил.

Той и семейството му дошли да живеят в Малко Търново преди 2 години. Всичките му братя и сестри ходят редовно на училище. Родителите работят в гората, за да издържат четирите си деца.

"Ние го учим, че трябва да е честен, да не лъже, да не краде. Дори един химикал да намери и да не е негов, той трябва да го върне,защото не е негово. Започнахме от първи клас още с това възпитание и така си продължаваме.Както сме учени ние и възпитани,така си възпитаваме и децата", обясни майката на Васил - Катя Райчева.

Доволни от Васил са и в училище. "Само хубави работи мога да кажа за него, не е наказван, детето е много добро.Така показва едно много добро възпитание, добро поведение, добро отношение към учителите и съответно по същия начин се отнасяме към него", заяви Александър Андонов, който е класен ръководител на Васил.

А Васил получил благодарност от цялото семейство на жената, чиято чанта намерил в събота вечерта. Сега предстои да получи още признания от училищното ръководство на празника на училището.

"Там ще бъде прочетена заповед за награждаване на участници в мероприятията, посветени на  празника на училището, след което ще бъде награден и ученика за  постъпката, която е направил с парична награда", казва Донка Цинова- директор СОУ "В.Левски " – М.Търново.

Младежът ще получи и поздравителен адрес от областната дирекция на полицията в Бургас.


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Ще позволят ли строежа на 28 вили близо до Ропотамо?
Ето каква присъда получи шофьорът на зърновоза-убиец, взел живота...
Започва делото срещу убиеца от Прилеп
Жестока катастрофа в Руенско! Жена се бори за живота си!
Много неприятен инцидент с велосипед в карнобатско село
С 22 млн. лв. строят новата пречиствателна станция на язовир "Ясн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).