Втори живот на коледните елхи дава инициатива на Община Поморие

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
14:05 / 03.01.2023
537
Коледно-новогодишните празници са към своя край и Община Поморие напомня за своята зелена инициатива "Коледа е, когато сме заедно". 

"Дървото е универсален символ – смята се, че то крепи хармонията в света, защото свързва небето и земята. За съжаление, често в първите дни на януари много елхи биват изхвърляни или оставяни да вехнат в домашна среда. Инициативата е насочена към всички, които са украсили живо дръвче в саксия, и сега желаят да дадат втори живот на растението, засаждайки го при подходящи условия на открито. Така ще се създадат нови зелени кътове за разговори и отдих, по-хармонична и сплотяваща среда", посочват от местната администрация.

Гражданите, които желаят да се включат в инициативата, може да заявят участие на телефон: 0882 420046 или имейл: pr@pomorie.bg.

Скоро ще бъде определен терен за засаждане на иглолистните дръвчета. За максимално прихващане е добре да се запази целостта на кореновата система и растенията внимателно да бъдат прехвърлени от саксията в почвата навън. Служителите на общинско предприятие "Озеленяване, горско и селско стопанство" ще бъдат пряко ангажирани с кампанията и ще помогнат на всеки, който изяви желание не само да предостави дръвче, но и лично да го засади в определените за това дни, които ще бъдат обявени допълнително.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Хотелиер ще пробяга българското Черноморие за 6 дни
Борят се за живота на дете след ужасяващ инцидент в Чукарка
Бързо разкриха кражба в Бата
Родното море "изхвърли" писмо в бутилка изплува, посланието ще ви...
Несебър вече гъмжи от туристи
30% от хотелите в Слънчев бряг отварят днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).