Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Юбилейното лято в Слънчев бряг стартира на 6 юни
Автор: Екип Burgas24.bg 16:41 / 23.05.2014Коментари (0)550
©
Сезон`2014 за Слънчев бряг е по-специален, защото е юбилеен - най-големият курортен комплекс на Балканския полуостров става на 55 години! Богата е програмата за отбелязване на годишнината, но кулминацията ще бъде в Летния театър на Бургас на 28 май. Там ще се съберат хората, които са свързали живота си със Слънчев бряг и са изминали пътя му през годините от първата копка през 1959 година до днес.

"Постарали сме се да направим пълна база данни, да се обадим на всички, които са свързани със Слънчев бряг - директори, основатели, служители... Искаме да отдадем дължимото на хората, които са направили Слънчев бряг такъв, какъвто го виждаме! На 28 май за всички тях ще бъде големия концерт в Бургас!", сподели на пресконференция изпълнителният директор на Слънчев бряг АД Златко Димитров.

На концерта, в който ще участват трио "Тенорите", дует
"Ритон", група "5-те сезона" и балетът на бургаската опера, ще бъдат връчени отличия за изключителен принос в развитието на Слънчев бряг.

Акцент в празничната програма е голяма изложба "55 години Слънчев бряг", която ще бъде разположена в Морската градина на алеята пред летния театър, а след това ще се пренесе в курорта. Албум, проследяващ историята на Слънчев бряг в снимки и текст, за да остане за поколенията, ще бъде другата изненада за годишнината. Юбилеят ще бъде ознаменуван и с издаването на специална пощенска марка.

Официалното откриване на активния летен сезон също ще бъде под знака на годишнината. То ще се състои на 6 юни на централната алея на комплекса.

Златко Димитров заяви, че е оптимист по отношение очакванията за успеха на сезона. Той се позова на опита и на цифрите от последните два сезона, които разкриват добри приходи. По икономически показатели миналата година е била успешна - похвали се изпълнителният директор на държавното дружество.

Бургаският окръжен съд е отхвърлил иска на община Несебър относно собствеността върху инфраструктурата, стана ясно на пресконференцията. Отменена е и публичната продажба на оранжерията в комплекса. Слънчев бряг печели на две инстанции и делото за несъстоятелност. По съдебния спор с В и К Бургас за използването на водопроводната мрежа в курортния комплекс вече има решение в полза на Слънчев бряг АД. Присъдено е обезщетение в размер на 520 хил. лева за 2009 година. Делото за 2010 също е в ход.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Намерено е тяло на мъж край Стара Загора, има задържан
Катастрофа с президента на Иран
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: