Заблуден Ромео даде колата си на безразсъдна хлапачка! Двамата причиниха зверско ПТП със смърт

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:15 / 19.11.2018
12853
Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Йована М.

Тя е обвинена за това, че на  07.05.2016 г. на Автомагистрала "Тракия" километър 311, общ.Карнобат, Бургаска област, при управление на моторно превозно средство лек автомобил марка "Опел“, като непълнолетна, но разбирайки свойството и значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си, нарушила правилата за движение по пътищата, визирани в Закона за движението по пътищата, в резултат на което по непредпазливост и при условията на независимо съпричиняване с Мартин В., причинила смъртта на Георги Г., както и средна телесна повреда на Даниел Г.

На съд е предаден и Мартин В.

Той е обвинен за това, че на същите дата и място, нарушил правилата за движение по пътищата, визирани в Закона за движението по пътищата, като в качеството си на водач и собственик на посоченото МПС е предоставил същото на неправоспособния водач Йована М., и по непредпазливост и при условията на независимо съпричиняване с Йована М., причинил смъртта на Георги Г., както и средна телесна повреда на Даниел Г.

На 07.05.2016г., двамата обвиняеми тръгнали от гр.Ямбол за гр.Бургас с лек автомобил "Опел Астра“, собственост на Мартин В. и управляван от него. По време на пътуването на Мартин В. му прилошало и спрял автомобила в аварийната лента. Йована М. поискала тя да управлява автомобила и обвиняемият се съгласил въпреки, че знаел, че същата не притежава свидетелство за управление на МПС и й предоставил управлението на автомобила.

Йована М. предприела управление на автомобила, като установила същия в дясната лента, в платното за движение, предназначено за движение от гр. Бургас към гр. София. Тя управлявала със скорост малко над 123 км./ч. в дясната лента за направо, в посока към гр. София. Движейки се в посочената пътна лента с посочената висока скорост, започнала да се доближава – в района на км.311 от магистралата, намиращ се в землището на Община Карнобат, до друг автомобил, който се движел пред нея в същата лента за движение, но с по-ниска скорост на движение.

Поради липсата на какъвто й да е опит, същата не наблюдавала пътната обстановка зад нея. Обвиняемата предприела началото на маневрата, свързана с отклонение на ляво, без преди това да подаде какъвто й да е светлинен сигнал и без да провери преди началото на маневрата, в огледалата за обратно виждане – както странични, така и панорамно – каква е пътната обстановка зад нея и в частност, без да провери дали лентата, към която е смятала да се насочи (лявата) и към която се е насочила е свободна от други автомобили. 

По същото време в лявата лента за движение направо, се движел Даниел Г., с управлявания от него товарен автомобил "Ситроен“, като до него на предна дясна седалка седял баща му (починал следствие катастрофата). Двамата пътували в посока от гр.Бургас към гр.Сливен, като Даниел Г. се движел със скорост от около 134 км./час в лявата лента за движение направо; последният се установил в тази лента много време преди изобщо да види и доближи автомобила, в който пътували обвиняемите.

Маневрата, свързана с навлизане в лявата лента за движение направо, била извършена от Йована М. внезапно и не е била съпроводена изобщо с подаването на ляв мигач. Свидетелят Даниел Г. изобщо нямал време за реакция. Последвал удар, в резултат на който са настъпили и съставомерните законови последици.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 20.11.2018г.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
13.01.2020 Сериозна кръвнина ще платят Йована и Мартин, причинили с глупостта си смърт на пътя
15.01.2019 Разиграва ли ни безразсъдната Йована? Връщат делото срещу хлапачката, която с глупостта си причини смърт на пътя
20.11.2018 Адвокатът на хлапачката, убила човек на пътя, обвини сина на загиналия! Съдът го отстрани от процеса
20.11.2018 Ето ги Йована и Мартин, които с глупостта си причиниха смърт на пътя
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).