Задържаха мъж, нарушил забрана да доближава майка си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:36 / 22.12.2017
1607
По искане на Районна прокуратура - Поморие съдът задържа под стража Живко К. (на 53 г., от гр. Поморие). Той е обвинен за това, че на 19.12.2017 г. около 11:30 ч. в гр. Поморие, ул. "Люлебургас " № 4, в жилище на посочения адрес, неизпълнил Заповед за защита от домашно насилие издадена от Поморийския Районен съд, влязла в законна сила на 15.12.2017 г., съгласно която Живко К. е отстранен от съвместно обитаваното с пострадалата - негова майка за срок от 18 месеца, и му е забранено да доближава пострадалата и жилището на посочения адрес за същия срок - престъпление по чл. 296, ал. 1 от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Живко К. е извършил престъплението, в което е обвинен. Той е осъждан многократно и е търпял ефективни наказания "лишаване от свобода". Обвиняемият е осъждан и за упражнено насилие срещу своята майка. 

Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да извърши ново престъпление, тъй като от поведението му може да бъде направен извод за трайно изграден престъпен уклон и навици.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Живко К.

Определението на Районен съд - Поморие може да бъде обжалвано пред Окръжен съд - Бургас. Припомняме, че Живко К. е обвиняем и по друго досъдебно производство - за това, че в периода от 22.11.2017 г. до 24.11.2017 г. в гр. Поморие, при условията на продължавано престъпление, не изпълнил Съдебна заповед за незабавна защита от 10.11.2017 г. на Районен съд - Поморие, която го задължава да се въздържа от извършване от домашно насилие спрямо своята майка и го отстранява от съвместеното обитаване с пострадалата на жилището им - престъпление по чл. 296, ал. 1, вр.чл. 26, ал. 1 от НК.

За горепосочения период от време, Живко К. нарушил заповедта на два пъти. При втория случай - нанесъл удар с юмрук в областта на устата, нанесъл удар с бастуна й по главата и нанесъл три удара с бастуна й по нейното ляво бедро.

Припомняме, че Живко К. бе с определена мярка "задържане под стража", която бе наложена от Районен съд - Поморие по искане на прокуратурата. По-късно мярката за неотклонение "задържане под стража" бе изменена в "подписка" от Окръжен съд - Бургас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).