Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Започна изграждането на еко пътека край Обзор
Автор: Екип Burgas24.bg 11:44 / 05.12.2014Коментари (1)1276
Кметът на община Несебър - Николай Димитров, заедно с кмета на гр.Обзор - Христо Янев, направиха първа копка по проект "Изграждане на екопътека "Калето"". Проектът е финансирани по Оперативна програма за развитието на сектор "Рибарство", a община Несебър е бенефициент.

Екопътеката ще бъде изградена в местност "Седлото" в землището на гр.Обзор. Началото й ще започне от края на ул. "Струма" и ще продължава до крепостта "Калето". Общата дължина на екопътеката е около 2275 л.м. Ще бъдат поставени дървен парапет, пейки и маси, дървени люлки, кошчета за отпадъци, мостове, указателни и информационни табели, дървени стъпала и беседки, рекламен билборд, ел. инсталация и LED осветителни тела по цялата дължина на пътеката. Целите на проекта са да подобри качеството на живот, облагородяване на терените, разположени в непосредствена близост до морето, увеличаване на възможностите за развлечения чрез предлагане на алтернативни форми на туризъм, както и възможности за създаване на нови туристически продукти от рибарската общност в Обзор. Екопътеката ще даде възможност на многобройните туристи на малкото курортно селище да отрият място, където ще могат да се потопят в чудно безгрижие и безметежност, което само планината може да им подари.
След тази първа копка, двамата градоначалници прерязаха и лентата на обновения временен Пенсионерски клуб в гр.Обзор, където хората от третата възраст ще се събират, ще посрещат своите делници и празници. Г-н Димитров и г-н Янев, бяха посрещнати топло и сърдечно от възрастните хора, а след официалната част се обсъдиха някои актуални въпроси. Клубът на пенсионера в малкото черноморско селище за кратко ще се помещава в сградата на Пощенската станция, като специално отреденото за това помещение беше освежено, ремонтирано, обзаведено и снабдено с климатик от кметство Обзор и община Несебър. Пенсионерският клуб в града доскоро се помещаваше срещу сградата на кметството, където в момента се изпълнява проект за изграждане на нов модерен културен център, по който бенефициент е местното читалище "Изгрев", а общинската администрация оказа огромно съдействие проектът да стане факт.

Накрая бе направена и инспекция на гореспоменатия културен център, който се очаква да отвори врати догодина. Градоначалниците установиха, че работата върви с бързи темпове и до момента всичко се развива според началния план, като си пожелаха и занапред да продължат успешното взаимодействие.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.12.2014 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Конфликт Израел-Газа
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: