Започнаха празниците на Созопол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:09 / 17.07.2008
503
С литургия и водосвет започна празникът на Созопол. По традиция на 17 юли созополчани отдават почит към покровителката на града Света Марина. Четиридневна фиеста планира общината по случай празника. Днес отваря врати новият християнски храм наречен на светеца Никола. По-късно през деня ще бъде даден и курбан за здравето на жителите на Созопол.

Следобед в археологическия музей ще се открие фотоизложба на бургаския фотограф Тодор Ставрев. За 19.00 часа е предвидено официалното откриване на параклиса „Свети Никола". Денят ще завърши с празничен концерт на ансамбъл „Булритъм". Плувен маратон и традиционните странджански борби са другите акценти в програмата. След 16 години пауза, жителите на Созопол ще могат отново да се включат в плувния маратон „Аполония", информират от общината. Участие в турнира по борба до момента заявили над 200 силни мъже от цялата страна.

Безплатен цирк за децата, концерт на Силвия и Теди Кацарови, изпълнения на групата "Сезони" и детски празник с много изненади са останалите акциенти от празниците на Созопол.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...
Колко нови жилища построиха в Бургаско от началото на годината?
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?
Борят се за живота на мотоциклетист, катастрофирал в Руенско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).