Зелените площи, културата и образованието - основни приоритети за Поморие до 2020 г.

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:10 / 15.10.2014
1118
В Община Поморие се проведе кръгла маса за идентифициране на заинтересованите страни във връзка с изготвяне на Интегриран план за градско възстановяване и развитие (ИПГВР) на град Поморие. На нея бе представена ролята на местните хора, група и организации, чието участие е решаващо в процеса на планиране и реализиране на градското управление. Включването на заинтересованите страни е не само важно предварително условие за успешния процес на вземане на решения, но също така от съществено значение за насърчаване на равенство и социална справедливост в управлението на градовете.

Представителите на административните структури са силно заинтересовани от проектите за подобряване на градската среда, туристическата инфраструктура и енергийна ефективност на административните сгради. Подобряване на състоянието на детските градини и училища е фокусът на интересите на представителите на образованието.

Община Поморие ще търси възможността чрез публично - частно партньорство да реализира проект, свързан с изграждане на многофункционална спортна зала на терена на бившата жп гара. Създаване на нови пространства за култура и туризъм: картинна галерия, вятърна мелница за сол, етно-културен център, културно-информационен център (бивша "Водна кула") са част от идеите, включени в плана.

"ИПГВР се разработва на база проблемите, поставени от всички жители на Поморие, каза кметът Иван Алексиев. Политиката на общината ще продължи да бъде ориентирана към развитието на туризма и културата и свързаната с тях инфраструктура. За развитието на града е много важно да има дългосрочна стратегия с ясно определени приоритети, която да се следва. Предстоят още срещи и обществени обсъждания за изготвянето на плана и разчитам, че гражданите ще бъдат активни и ще заявят позицията и идеите си." - каза кметът Иван Алексиев.

Кръглата маса се проведе в рамките на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG161РО001/5-03/2013/008 от 10.07.2013 г. за проект "Изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Поморие ", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бедни ли са бургазлии? Ето какво отговарят от НСИ!
Водещата от ВВС Бетани Хюз се гмурка край Созопол
Украинка отнесе с колата си неин сънародник на тротинетка в Свети...
Обещаха да разширят ГКПП "Малко Търново"
Белезници за шофьор, седнал зад волана на кокаин
Сезонът е открит! Англичанин стана жертва на нагъл крадец в Слънч...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).