Жестоко! Скубят перата на папагалите по морето за сувенири на туристите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:43 / 12.07.2017
7846
За жестоко издевателство над екзотичните папагали, ползвани като атракция по морето, сигнализира читател на Burgas24.bg. Той ни изпрати снимки, потвърждаващи думите му.

През уикенда Божидар С. е почивал на Царския плаж в Черноморец, където често може да бъде забелязан мъж, носещ на раменете си красиви, екзотични папагали. Въпросният мъж обикаля плажната ивица, придружен от фотограф и предлага на туристите снимка за спомен - атракция, срещана в много от морските ни курорти. Дотук нищо необичайно.

Изненадата и възмущението на нашия читател се дължат на факта, че малко след поредната снимка на пленените птици с група туристи, мъжът невъзмутимо отскубнал голямо червено перо от опашката на единия папагал и го връчил на летовниците като сувенир.

"Не знам кой позволява подобна гавра с красивите папагали и дали въобще тези хора имат разрешително. Също така не знам какво правят с птиците, та да изглеждат толкова пасивни и умърлушени. Чувал съм, че ги упояват или им режат крилете, за да не могат да отлетят. При всички положения това е жестоко и нехуманно, но явно не и незаконно. Да скубеш перата на беззащитното птиче и да ги раздаваш като сувенири - това е твърде абсурдно дори за България", пише Божидар С.

Burgas24.bg сигнализира отговорните институции и очаква адекватни действия! Назначени са проверки, продължаваме да следим случая!

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).