Жителите на Маринка продължават протестите срещу каменната кариера

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:04 / 10.07.2014
621
Жителите на бургаското село Маринка за пореден път протестират срещу изграждането на каменна кариера само на метри от домовете им.

Хората искат прекратяване на концесията и да не се проведе обществено обсъждане. Много от животновъдите в района също не са съгласни с изграждането на кариерата. Те се опасяват, че животните няма да има къде да пасат и по този начин няма да имат поминък.

В селото всяка година се заселват много млади хора с малки деца заради чистия въздух в региона. Той е близък до този на Сандански и затова е много подходящ за деца с алергии.

Миньори обясниха, че при евентуален взрив на кариерата, ефектът върху селото ще бъде неблагоприятен и ще се отделят вредни метали - уран, арсен, живак и други. Те попитаха какво ще стане с морето тогава.

Кметът на селото бе категоричен, че ако се наложи, всеки ден ще има протести, докато не бъдат чути исканията на жителите на село Маринка.

От РИОСВ-Варна отказаха директорът да застане пред камерата на Нова телевизия с думите, че е извън Бургас. С представители на фирмата-концесионер екипът не успя да се свърже.

Източник: Нова тв


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
07.07.2014 РИОСВ ще излезе със становище за кариера край Маринка в срок до 6 месеца
13.06.2014 Маринка излиза на протест
09.06.2014 Жителите на Маринка сигнализират държавата за каменната кариера
Още новини от Регионални новини:
Строи ли се в Бургаско?
Борят се за живота на мотоциклетист, катастрофирал в Руенско
Пожар избухна в автосервиз в Ямбол, три екипа се борят с пламъцит...
458 души празнуват в Ямбол днес
Бедни ли са бургазлии? Ето какво отговарят от НСИ!
Водещата от ВВС Бетани Хюз се гмурка край Созопол


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).