Зърнопроизводители ще зареждат символично гориво на бензиностанции

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:36 / 24.07.2015
1110
Бургаските зърнопроизводители ще заредят символично гориво на бензиностанции в областта. Това съобщи Николай Киров, председател на Съюза на зърнопроизводителите в Бургас, цитиран от Радио "Фокус" - Бургас.

Той обясни, че земеделците няма да протестират, а искат да покажат как ще се прилага новата Наредба Н-18, според които земеделските производители са задължени да монтират фискални устройства и нивомери на съдовете си за гориво. Наредбата ще влезе в сила от 01.09 2015 година.
В символичното зареждане ще се включат около 30-40 комбайна и още толкова трактори от Айтос, Камено и Карнобат.

"Това е една малка част от това, което може да става по бензиностанциите, ако тръгнат всички земеделски производители в пиково време, когато се сее и жъне, да зареждат горива всеки ден", каза Киров. Зареждането ще започне днес в 9 часа на бензиностанция в Айтос и ще продължи до обяд. Тракторите и комбайните ще се движат по стария път Бургас-София. По думите на Киров земеделците са притеснени от това, че държавата иска да ги направи търговци на горива. "Искат на всички наши съдове, в които съхраняваме гориво, да сложим нивомерни и фискални устройства. Горивото го получаваме от търговеца на едро, декларираме в данъчното и го използваме, като плащаме всички данъци, акцизи. По този начин Министерството на финансите мисли, че ще се пребори с контрабандата на горива. Според нас контрабандата трябва да се бори на митниците, производителите на горива, а не с крайния потребител", каза още Киров.

Зърнопроизводителите се надяват наредбата да бъде отменена или, ако някои злоупотребява, да се налагат тежки санкции.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
МВР прехвърли имот на Община Приморско, върху терена ще се изград...
Отново проблем за хотелиерите в Слънчев бряг, настанили украински...
Първи кадри на обърнатия тир в Бургаско! По пътя има разлято гори...
Извънредно: Тир от Северна Македония се обърна в Бургаско!
Кола пламна в Айтос
Тарикат изуми как пълни басейн в Слънчев бряг


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).