Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Производители посочиха разликата в качеството на българските и полските гъби
Автор: Екип Burgas24.bg 10:22 / 17.06.2016Коментари ()1365
©
Българската гъба е с много по-кратък срок на годност от полската и излиза на пазара с гарантирано качество. На всеки три месеца гъбозаводите се проверяват от Агенцията по безопасност на храните. Това казаха за БНТ производители от Русе по повод случая с натровеното преди три дни от полски печурки семейство.

Светослав Стоянов от 17 години е изпълнителен директор на гъбозавод. Категоричен е, че сред култивираните печурки, които се произвеждат там, е невъзможно да има отровни, тъй като се спазват всички добри земеделски практики и има внедрена ХАСЕП система.

Срокът на годност на българската печурка е максимум 3 дни при температура три градуса, обяснява Светослав Стоянов.
Гъбите от Полша са започнали да се внасят преди 3-4 години и сериозно са подбили пазара на българското производство с по-ниската си цена.

Според Стоянов, в Русе всички ресторанти и търговци, освен големите вериги, работят с гъбите, произведени в Красен. Полската гъба е по-бяла, по-лъскава, но на вкус нашата гъба е много по-добра.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Proizvoditeli-posochiha-razlikata-v-kachestvoto-na-bulgarskite-i-polskite-gubi-648733
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.