Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Нефтохимик инкасира много тежка загуба в Благоевград
Автор: Стойчо Генов 18:57 / 26.09.2020Коментари (0)1722
©
Пирин записа четвъртата си поредна победа у дома от началото на сезона, след като постигна успех с 4:0 над Нефтохимик (Бургас ) в мач от 8-ия кръг на Втора лига. 

Това бе трета поредна победа за "орлетата" в първенството. С успеха си благоевградчани затвърдиха тенденцията да вкарват по четири гола във всяко едно от домакинствата до момента.

Всички попадения паднаха през първата част. Красимир Станоев откри резултата, засичайки центриране с глава отдясно на Александър Бастунов. За Краси това е трети гол от началото на сезона. Той се разписва във втори пореден мач, след като откри резултата и в Горна Оряховица срещу Локомотив в началото на седмицата. За Бастунов това бе втора поредна асистенция на стадион "Христо Ботев".

В 22-ата минута точен бе Преслав Йорданов, който отбеляза седмия си гол от началото на сезона. Централният нападател се оказа на точното място, след като Конър Хендерсън стреля, и топката се отби в гърба на съперников футболист. Диагоналният, техничен удар на Преслав от 10-ина метра изправи публиката на крака.

Четири минути след това резултатът стана 3:0. Конър Хендерсън центрира от корнер, Преслав Йорданов стреля с глава, топката се отклони от напречната греда, а след това в тялото на защитника на гостите Вълчан Чанев. Отново Преслав Йорданов бе точен в 38-ата минута, след като бе намерен от Спас Георгиев с хубав пас по земята и прати топката с елегантен удар покрай гредата. Така нападателят събра осем гола от началото на сезона и е номер едно при реализаторите във Втора лига.

На полувремето състезателката на женския отбор на Пирин - Лилия Бирова, която бе избрана от зрителите на Нова Спорт за номер 1 в двубоя от първия кръг на първенството срещу Севлиево Лейдис, получи своята награда от президента на ФК Пирин г-жа Ива Уорън.

Пет минути след подновяването на играта Николай Бодуров опита далечен изстрел, но топката излезе в аут.

Следващото по-интересно положение дойде двайсет минути по-късно, когато влезлият като резерва Влади Златинов изкочи на добра позиция, но стреля в аут. Две минути по-късно отново Влади, който взе и капитанската лента от излезлия Николай Бодуров, имаше шанс, но не успя да се разпише.

Във вторник, 29 септември, Пирин гостува на Родопа (Смолян) в мач от турнира за купата на България.

ПИРИН (БЛАГОЕВГРАД) – НЕФТОХИМИК (БУРГАС) 4:0

1:0 Станоев (1), 2:0 Йорданов (22), 3:0 Вълчан Чанев авт. (26), 4:0 Йорданов (38)

Пирин (Благоевград): Петров, Дюлгеров (76-Исуф), Бастунов, Бодуров (80-Пушкаров), Николов, Карачанаков (73-Златинов), Аийна, Хендерсън (76-Вуцов), Станоев, Георгиев, Йорданов (73-Алексиев).

Нефтохимик (Бургас): Иванов, Чанев, Костов (70-Балинов), Ташев, Чахов, Борисов (46-Данчев), Филипов, Иванов (70-Янев), Жеков, Василев, Йорданов.

Съдия: Петър Кузев
Още по темата: общо новини по темата: 23
20.05.2021
17.05.2021
14.05.2021
15.04.2021
06.04.2021
22.03.2021
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: