Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нинова: Средствата за възстановяване от кризата ще стигнат до всеки българин
Автор: Екип Burgas24.bg 13:22 / 13.12.2020Коментари (0)1275
©
"БСП е готова с цялостен план за едно различно управление на България, който е не само с временни мерки до изборите, а е стратегически документ с визия години напред“. Тази заявка направи председателят на БСП Корнелия Нинова в предаването "Неделя 150“ по БНР.

"Още преди няколко години изготвихме своя алтернативен план за управление на България - "Визия за България“. В края на миналия месец ние го актуализирахме и с алтернативния бюджет, който внесохме в парламента, представихме една цялостна визия за алтернативна политика“, поясни Корнелия Нинова.

Лидерът на българските социалисти подчерта: "Акцентирахме на сферата на здравеопазването – болниците да не са търговски дружества, да има здравна карта, електронно здравно досие, наредба за заплати на работещите в здравеопазването. Предложихме една различна визия за управление в икономиката – с по-сериозна роля на държавата, с инвестиции в ключови сектори. Предложихме своето виждане в областта на социалната политика – преизчисляване на всички пенсии, много сериозна политика по отношение на младите хора и децата, младите семейства, семейно подоходно облагане, безплатни лекарства за децата и безплатни учебници до 12 клас“.

По повод на европейските средства, които България очаква от Европа за възстановяване от кризата Нинова обясни: "Предстои одобрението на българския Национален план за възстановяване и устойчивост след кризата . На базата на този план България може да получи 6 млрд. евро грантове и 4,5 млрд. евро заеми от Европейския съюз. Но това са пари срещу реформи – спазване на върховенството на закона и борба с корупцията, зелена икономика и дигитализация“.

По нейните думи правителственият план не предлага реформи, не ограничава течовете на парите за борбата с корупцията и няма цялостна стратегическа визия занапред. Според Нинова предложеното от управляващите представлява проекти на парче, останали от предишни оперативни програми.

"Това крие риск за България, не за тях. Защото е възможно е тези проекти да не бъдат одобрени от Европейската комисия, защото не отговарят на заложените цели и България да не получи това финансиране, от което така се нуждае“, предупреди Корнелия Нинова.

Председателят на БСП представи пред слушателите на БНР алтернативния план на левицата за възстановяване от кризата като подчерта, че при изготвянето му социалистите са се съобразили с целите и изискванията от Европейския съюз. "Той е  цялостен  и обхваща максимален брой икономически сектори – ще стигне до всеки българин. Съчетан е с реформи, с пресичане на корупция и на кражби на средства, значително облекчава икономиката откъм бюрокрация и административна тежест за бизнеса и е ориентиран към хората“, припомни Нинова.

Планът на БСП предлага модерно държавно управление, базирано на дигитализацията, разкри още Нинова. Тя даде пример с предвижданите от социалистите системи като изготвяне на електронна здравна карта и здравно досие на всеки гражданин, съдържащ информация за всяко осигурено лице, национална електронна система по заетостта, обхващаща информацията от всичките бюра по труда, национален електронен поземлен регистър, единен електронен данъчен регистър, единна електронна образователна система с информация за всеки ученик и студент, както и единна информационна система, която да обединява пазарите на селскостопанска продукция.

Попитана за срещата с посланиците на държавите членки на ЕС, която Корнелия Нинова проведе тази седмица, тя отговори: "Европейските посланици се интересуваха от управленската визия на БСП по бюджета за следващия програмен период на Европейския съюз, по Националния план за възстановяване, борбата с корупцията, мерките за ковид кризата и реформите, които смятаме да предприемем. Направихме един много задълбочен политически и експертен разговор за бъдещо управление“.

За посочената от президента дата 28 март за провеждане на парламентарните избори Корнелия Нинова коментира: "Тези избори няма да са традиционни и като кампания, и като начин на провеждане. 28 март е възможната по Конституция дата и тя е решение на президента – ние се отнасяме с уважение към това негово конституционно право“. Според лидера на БСП една ниска избирателна активност не е от полза на България и ще доведе до ниска легитимност на бъдещи парламент. Нинова изрази и притеснение от вероятността в създалата се ситуация част от българските граждани да нямат възможност да упражнят правото си на глас.

Нинова определи като лъжа твърденията, че съдът е отказал да регистрира  БСП. "Никой съд не ни е отказвал регистрация. Документите ни са внесени и чакаме първото дело, което ще разглежда регистрацията ни след Конгреса, насрочено за следващата седмица“, каза по темата председателят на БСП.



Още по темата: общо новини по темата: 14352
28.03.2024 »
27.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2392 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: