Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаска болница получи дарение от Асоциацията на прокурорите и Камара на следователите в България
Автор: Екип Burgas24.bg 16:14 / 21.12.2020Коментари (0)1384
©
На официално събитие днес в УМБАЛ "Света Анна“ в София, при спазването на всички противоепидемични мерки, д-р Тинка Данчева-официален представител на ръководството на МБАЛ "Бургасмед“ прие дарение от Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите в България- апарат за извличане на кръвна плазма за лечение на тежки случаи на инфектирани с коронавирус и необходимите консумативи за тяхното функциониране. Средствата за апаратите, предназначени за МБАЛ "Бургасмед", както и за столичната УМБАЛ "Св. Анна“, са събрани от дарения на прокурори, следователи и съдебни служители, които покрепиха благотворителната кампания на Асоциацията на прокурорите в България(АПБ) и Камарата на следователите в България(КСБ).

Благородната инициатива бе подкрепена от главния прокурор Иван Гешев и ръководството на Прокуратурата на Република България.

Дарените автоматизирани апарати осигуряват лесно и бързо събиране на висококачествена плазма, която е почти напълно пречистена от кръвни клетки. Качеството и високото ниво на пречистване на плазмата се дължи на уникалната технология на работа на апарата - въртяща се мембрана в комбинация с филтрация. С една процедура от един донор могат да се съберат до 3 терапевтични дози плазма, коментираха от фирмата вносител на апаратурата.

 От името на МБАЛ "Бургасмед“ д-р Тинка Данчева изрази специалните си благодарности за направеното дарение.

"Във време на пандемия добрината, съпричастността, помощта са от изключителна голяма важност за нас. Това дарение е важно както за нас-медиците, така и за нашите пациенти, благодаря Ви и от тяхно име“, каза д-р Данчева, като пожела светли празници и здраве за всички.

Тя връчи и специални благодарствени адреси на Прокурор Сийка Милева – Говорител на главния прокурор на Република България, Прокурор Милчо Генжов, заместник-председател на Асоциация на прокурорите в България, както и на следовател Петко Петков, председател на Камара на следователите в България.

Това е второ дарение на апарати за плазмафереза със средства, събрани от прокурори, следователи и служители, в рамките на благотворителната кампания на АПБ и КСБ. Първото бе направено на 10.12.2020 г., когато така необходимата апаратура получиха СБАЛАГ "Майчин дом“ и Националния център по трансфузионна хематология.

На церемонията в киносалона на УМБАЛ "Св. Анна“ говорителят на главния прокурор Сийка Милева изрази благодарност от името на главния прокурор Иван Гешев за участието на всички прокурори, следователи и съдебни служители, които са подкрепили тази благородна кауза и са дарили средства за закупуването на още апарати за плазмафереза. "Дарените в кампанията на Асоциацията на прокурорите и Камара на следователите в България апарати вече са четири, предстои в следващите дни да бъдат предоставени още четири апарата, които да се предоставят там където е необходимо“ добави тя.

"Използвам възможността да изкажа благодарност и към онези магистрати и съдебни служители, които след като успешно се пребориха с коронавирусната инфекция, вече станаха и дарители на плазма. Наистина няма по-голямо удовлетворение от това да помогнеш за спасяването на човешки живот. Кампанията продължава и периодично прокурори, следователи и служители имат желание да дарят кръвна плазма с антитела, така нужна за лечението на пациенти с по-тежко протичане на болестта. В навечерието на Коледа и на Новата година, позволете ми от името на главния прокурор, да поздравя всички, да пожелая най-вече здраве, защото всички се убедихме, колко важно е то, да благодаря и на всички лекари, медицински работници и доброволците, на всички, които неуморно продължават да са "на първия линия“ в битката с това заболяване. Призовавам още веднъж – спазвайте мерките, вслушайте се в компетентните мнения на специалистите, пазете себе си и близките си, за да можем догодина по същото време да се насладим на Рождество Христово по начин, по който тази година няма да ни е възможно“, каза още Сийка Милева.

Прокурор Милчо Генжов, заместник-председател на АПБ, връчи символично дарението на Д-р Тинка Данчева – официален представител на ръководството на МБАЛ "Бургасмед“ и пожела здраве и успех на лекарите в борбата с коронавируса. Следователят Петко Петков, председател на КСБ, предостави документите за дарението на д-р Николай Андреев – началник на отделeнието по Трансфузионна хематология. Той заяви, че с дарението иска символично да предаде емоцията, която прокурорите, следователите и съдебните служители са вложили при извършването на даренията и че събраната сума е надминала всички предварителни очаквания.

 

На церемонията присъства и Евгени Иванов, член на Висшия съдебен съвет, който подчерта, че дарителите – магистрати и съдебни служители, са показали, че са хора с главно Х и за тях това е рядък шанс да помогнат в спасяването на човешки животи.



Още по темата: общо новини по темата: 14352
28.03.2024 »
27.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2392 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: