Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Христо Мермерски eдва оцелял в битката с Ковид-19
Автор: Екип Burgas24.bg 17:07 / 27.12.2020Коментари (0)1651
©
Проф. Христо Мермерски е известен агробиолог с две докторски дисертации зад гърба си и десетки книги, посветени на здравословното хранене и ползата от целебните български билки. Бил е зам.- министър на земеделието и съветник по биологичните науки. 10 години е работил във Вашингтон, специализирал е в Англия и Германия. Изнасял е лекции в университета в 63 държави по света.

86-годишният доайен на природната медицина у нас успя да пребори коронавируса с упорство и природни средства, които е патентовал преди години.  Най-полезен в битката се оказал пробиотъкът с чесън и специалната тинктура за бронхите. Състоянието на Мермерски било толкова тежко, че се наложило да викат "Спешна помощ". Синът му проф. Йонко Мермрески също паднал в "капана" на вируса. За разлика от баща си обаче, изкарал болестта на крак. 

Дни след като стана ясно, че проф. Мермерски е оздравял, репортер на "Уикенд" го потърси за интервю по телефона. Любезният учен се съгласи, но обясни, че не може да говори дълго, защото лесно се уморява. С типичното си чувство за хумор разясни, че се е борил мъжки с коронавируса, като разчитал на своите открития в областта на природната медицина и пробиотиците.  

- Проф. Мермерски, поздравления за победата над Ковид-19! Как успяхте да преборите болестта? 

- Гледам на вируса като на предизвикателство. Никакви особени лекарства не съм взимал. Лекувах се по мой си метод. Първо издухвам носа, а след това впръскам по четири пъти в двете ноздри от специална тинктура. Тя съдържа пчелен клей, пчелен прашец, екстракти от ружа и алое, етанол, както и аромати джинджифил и канела. Не я продавам в аптеките, защото фармацевтите искат този мои продукт да е течен, на капки да се капва. Аз съм го измислил да се впръсква директно. Половин час след като съм пръскал в носа, правя 8 впръсвания и в гърлото и лежа по гръб 5 минути. Облекчението идва в рамките на първите един –два часа. Болестта бързо изчезва. Може и за един ден, зависи от възрастта на човек и от имунната му система. 

- Доколкото си спомням, преди да се разболеете, искахте да ходите в Китай, за да помогнете на китайците точно с този ваш спрей? 

- Да, така беше. Исках. Обърнах се към китайското посолство у нас за съдействие. Настойчиво ги молих, в една дълга кореспонденция, да обсъдим създалата се ситуация там. Настоявах за среща с техен служител, но такава не се състоя. Предложих им да отида в Ухан, откъдето пламна епидемията от коронавирус, за да им покажа, че мога да ги лекувам с моя спрей. И че аз няма да заболея, докато съм там. Обясних им какво представлява моя продукт и им предложих да произведем спрей за китайския народ. За наше учудване след дадената от нас информация контактите със служителката на посолството прекъснаха. Не след дълго бе показана снимка на продукт, създаден от учени от Шанхайския университет, на която се вижда нашият спрей почти без никакви изменения. Поисках среща с човек от посолството, но нищо не стана. Поисках среща и със заместник министъра на здравеопазването Бойко Пенков, но и такава не се състоя. 

- Вярвате ли на ваксините? 

- Ваксина на практика още няма! При съвременната медицина няма открито лекарство, което да унищожава причинителя на грипа или на други причинители на заболявания на респираторната система. Прилагат се стари методи на лечение, а вирусът е опасен и води след себе си доста смъртни случаи. Моят спрей ликвидира зачервяването и подуването на гърлото до пет минути, намалява хремата, кихането, сълзенето на очите, облекчава дишането. Средно положение няма - или ние трябва ще ликвидираме грипа, или грипът ще ликвидира нас. Имаше едно момче, болно от грип.  С десетина  впръсквания в гърлото след около 20 минути казва: "Вече дишам съвсем спокойно". 

- Имате ли идея къде може да сте пипнал заразата? 

- Нямам. При мен идват непрекъснато хора, никого не съм връщал. Задават ми различни въпроси, отговарям им, успокоявам, че нямам нужда от паника. Синът ми проф. Йонко Мермерски се шегува, че може някоя моя почитателка да е донесла вируса в кабинета ми. Той също изкара Ковид-19. Пръв се разболя. Беше в България и като се качил на самолета за САЩ, вдигнал температура. Правил си тест – положителен. Млад организъм има и леко изкарал болестта. При мен нещата бяха сложни. Разбрах, че съм заразен няколко дни след него. Асистентката ми също се оказа с положителна проба. Викахме спешна помощ, защото наистина се чувствах зле. С Йонко си пишехме непрекъснато. Той ми прати рецептата, по която се е лекувал Доналд Тръмп. Когато стана ясно, че има изградени антитела – не може да заразява, нито да бъде заразен, хвана самолета за България и дойде да се грижи за мен. Лекувах се вкъщи, защото имам доверие на себе си и на момчето си. Но да си призная, болестта ми протичаше тежко. 

- Бихте ли издал тайната схема за лечение на президента на Америка? 

-  По настояване на Йонко – на втория ден ми донесоха "Детрамакс" и много витамини тип Д и С. Така са лекували Тръмп. Аз преди това пиех доста чай с мед. Пръсках се с моя спрей и лежах. Вземах и пробиотици с чесън, които също са откритие на мен и на сина ми. Той ми донесе оксиметър – уред за измерване нивото на кислород в кръвта. Вече се чувствам значително по-добре. Имам сили и енергия, отново работя за хората и всяка минута ми е ценна.



Още по темата: общо новини по темата: 14352
28.03.2024 »
27.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2392 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: