Созопол се представи достойно срещу носителя на Купата и Суперкупата на България

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
16:20 / 27.01.2021
1199
Локомотив (Пловдив) завърши с победа четвъртата си контрола от началото на 2021 година. Черно-белите надиграха втородивизионния Созопол с 2:1 в спаринг, който се проведе при леден вятър на стадиона в Поморие.

Димитър Илиев (13) и Лукас Салинас (39) бяха точни за пловдивчани, а юношата Георги Милев (68) си отбеляза автогол. Неофициален дебют пък направи англичанинът Конър Руън.

Преди тази проверка възпитаниците на треньора Александър Тунчев записаха три победи срещу Марица (3:1), Атлетик Куклен (2:0) и Берое (3:0).

Локомотивци започнаха двубоя агресивно и до 13-ата минута се отчетоха с две добри положения и един гол. Първо Лукас Салинас се откри на стрелкова позиция и шутира, но в аут. След това Александър Иванов отправи точен удар, но вратарят на Созопол се намеси и спаси.

В 13-ата минута черно-белите откриха резултата. Диниш Алмейда с перфектен пас по земя изведе Бирсент Карагарен сам срещу вратаря на Созопол. Националът подаде към Димитър Илиев и капитанът вкара на празна врата за 1:0.

В 39-ата минута пловдивчани удвоиха преднината си. Футболистите на Созопол загубиха топката дълбоко в половината на Локо и последва перфектна контраатака. Лукас Салинас изскочи почти от центъра сам срещу вратаря, направи 40-метров пробив и с техничен удар с левия крак насочи топката в долния десен ъгъл за 2:0.

В последната минута на първото полувреме Момчил Цветанов бе съборен в наказателното поле на Созопол, но реферът прецени, че нарушението е започнало извън пенала и отсъди фаул. Умарбаев изпълни, при което топката срещна ръката на играч в синьо и излезе извън очертанията на терена. Вместо дузпа или корнер, съдията реши, че е най-добре да свири край на първата част.

В начало на втората Александър Тунчев пусна в игра 7 младоци от детско-юношеската школа на Локомотив и темпото логично спадна.

В 68-ата минута Созопол намали резултата след статично изпълнение. Капитанът Петър Кюмюрджиев, който е бивш футболист на Локомотив, центрира остро от фаул в наказателното поле на черно-белите. Там Георги Милев в опита си да изчисти топката я засече с глава в собствената си мрежа за 2:1.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).