Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (2)
Официално: Пловдив домакин на ЕвроВолей 2021 за жени!
Автор: Стойчо Генов 13:20 / 19.02.2021Коментари (3)441
© CEV
Градовете Пловдив, Белград, Задар и Клуж бяха утвърдени да са домакини на европейското първенство за жени от 18 август до 4 септември, съобщи CEV. На него ще участват 24-те най-добри отбора на Стария континент. Четирите държави домакини - България, Сърбия, Хърватия и Румъния ще се опитат да повторят и дори да подобрят успеха на предишния турнир, приет от Турция, Полша, Унгария и Словакия.

Сърбия защитава титлата си и Белград ще бъде истинско "горещо място" на европейското. През 2011 година там отборът спечели първата си титла, а атмосферата беше впечатляваща. За трети път столицата ще приеме финали на европейско за жени след 1975 и 2011 година. Белград ще е домакин на една група, четири осминафинала, два четвъртфинала, два полуфинала, както и на мачовете за първо и трето място.

Пловдив е друг голям волейболен "хъб" на Балканите. Оттам е Марица, който е многократен шампион и участник в Шампионската лига. България е била домакин на европейски първенства през 1950, 1981 и 2001 г., но за първи път Пловдив има честта да бъде в центъра на събитията. Градът се справи отлично с "балона" по участието на Марица в Шампионската лига и очакванията са организацията да бъде на топ ниво. Пловдив ще е домакин на една група, четири осминафинала и два четвъртфинала.

Хърватският Задар е разположен на морето и му предстои много силно волейболно лято. Градът ще приеме квалификации за европейското за мъже през май, както и Челъндж купа за жени. Подобно на Пловдив никога не е бил домакин на толкова големи волейболни събития. През 2005 година Хърватия прие европейското за жени, но в Загреб и Пула. Във времената на бивша Югославия градът беше един от домакините на европейското.

Клуж ще изпълни мечтата на Румъния да върне големия волейбол в страната, която за последно е приела турнира през 1963 година. Заедно със Задар градът ще бъде домакин на мачовете на една група от европейското.

"В прекрасна взаимоотношения сме с четирите града, които са изключително спортни - каза Александър Боричич, президент на CEV. - Новото издание на европейското първенство ще продължи традицията, която поставихме през 2019 година най-добрите отбори да играят в безпрецедентен брой страни, които ще гарантират истинско волейболно шоу. Искам да благодаря на националните федерации и държавите за подкрепата и се надявам, че до старта пандемията ще е под контрол. И така много чуждестранни фенове ще могат да пътуват до градовете и да се наслаждават на волейбол на най-високо ниво".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Как беше ? "Колодрума" за нищо не ставал. Пари на вятъра. Втория по големина град в България,а сигурно щяхме да си останем със зала Строител или Олимпиада ако не беше ДОСТРОЕНА залата . Аааа и на ПУто залата,дето пак ГЕРБ даде пари да се построи.
0
 
 
Супер! Страхотна новина! Дано да разрешат и публика в залата.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Испанската преса: Скоростта на велик Димитров изгони Алкарас от Маями
Дея Спорт разгроми Черно море
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: