ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Редовната консумация на кимчи помагала срещу COVID-19 | ||||||
| ||||||
Немският професор пулмолог решил да потърси причините за ниската смъртност от COVID-19 в страните от Североизточна Азия. По време на изследването екипът му отбелязва, че жителите на тези държави ядат много подправки и ферментирали зеленчуци, и започнал подробно проучване на ефекта на тази храна върху човешкото тяло. Оказа се, че корейското кимчи съдържа много лактобацили, полезни за храносмилането, както и антиоксиданти и вещества, които укрепват имунитета и предотвратяват развитието на COVID-19. Това са предимно сулфорафан, алицин, капсаицин и гингерол, съдържащи се съответно в зелето, чесъна, червения пипер и джинджифила. Буске твърди, че комбинацията от тези съставки облекчава протичането на заболяването след заразяване с коронавирус като кашлица, диария и задух. Редовната консумация на кимчи помага за понижаване на нивата на АСЕ2 - ензим в белодробната клетъчна мембрана, който коронавирусът използва като "вход" за проникване в тялото. Изследването е публикувано в научното списание "Clinical and Translational Allergy". |
Още по темата: | общо новини по темата: 14361 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/2394 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
3 компании наливат милиони в Бургас, ще разкрият много работни места
11:00 / 23.04.2024
Големи промени с платеното паркиране в Бургас!
10:34 / 23.04.2024
Вижте как ще изглежда най-новото бургаско училище!
14:47 / 23.04.2024
На тези места в Бургас може да изникнат етажни паркинги
13:35 / 24.04.2024
Има ли нови случаи на коклюш в Бургаско?
11:15 / 24.04.2024
Бургаски полицаи разкриха палеж, унищожил техника за хиляди левове
14:24 / 24.04.2024
Абонамент
Анкета