Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Костадин Марков: Ако зависеше само от нас, ул. "Цар Симеон" отдавна щеше да е готова
Автор: Екип Burgas24.bg 15:06 / 03.09.2009Коментари (0)1810
Ремонтът на улица "Цар Симеон" е едно от нещата, с които в Община Бургас ще запомнят 2009 година. Самият ремонт започна с протести на еколози, които не бяха доволни от изсичането на дърветата по улицата. Той беше спрян, поради заведена жалба в съда, която после еколозите оттеглиха. В крайна сметка ремонтът стартира, но сроковете отново се просрочиха, поради различни обстоятелства. За по-подробна информация от Burgas24.bg потърсихме зам. кмета по строителството Костадин Марков, тъй като именно Община Бургас обира всички негативи, макар и не особено заслужено.

- Г-н Марков до каква степен са завършени ремонтните дейности в отделните етапи на улицата и какво предстои до окончателния край на ремонта?

- От улица Булаир до улица Пиротска ремонтните работи ще завършат до 15 септември. От улица Гурко до Пиротска на 100% са положени тротоари от дясната страна, на 80% са положените тротоари и бордюри от лявата страна на улицата. Предстои асфалтиране и изграждане първо на отводнителна система. До 15 септември приключваме с този участък. Предстои да я приведем в нормален вид до Сан Стефано. Ще я асфалтираме отгоре, но преди това трябва да изчакаме ВиК да положат канализацията в този участък. Когато те са готови, тогава ще довършим участъка от ул. Пиротска до ул. Сан Стефано.

- Има ли забавяне или някакви проблеми, свързани с извършвания по същото време ремонт на ЦДГ "Звездица" на кръстовището на Гурко и ремонтираната Цар Симеон?

- Стиковани са нещата с фирмата, която работи по детската градина. Нейният срок е до октомври, тя ще продължи работа и след това по улицата Цар Симеон, но това по никакъв начин няма да пречи на движението по улицата и автомобилния трафик. До началото на учебната година улицата ще изглежда по съвсем различен начин и то видимо.

- Кои фирми - подизпълнители са се забавили с изпълнението на техните дейности и все пак свършили ли са си коректно работата, макар и със закъснение?

- Общината всъщност има най-малка вина за изпълнението на проекта. Цялото забавяне, което произтече е от фирми, които са извън контрола на Община Бургас. Първо там копа фирма «Алпин», трябваше да ги чакаме да намерят къде са им повредите по водопровода, за да ги отстранят. След това чакахме ВиК да си намерят връзките със съществуващите сгради. Общинската фирма е една, няма подизпълнители, тази общинска фирма се движи в срокове по-бързи от тези, които бяха първоначално заложени. Ако обекта беше изцяло отговорност на Общината вече отдавна да е приключено с работата по улицата. Ние няма как да въздействаме на 100% върху държавни структури като ВиК, можем само да преговаряме и настояваме.

- Г-н Марков как са еколозите, те причиниха в доста голяма степен забавянето на ремонтните дейности?

- Не знам, питайте ги тях и честно казано малко ми пука вече от всякакви еколози или други, които се опит

© Burgas24.bg
Костадин Марков
ват да създават спънки. Ако са прави ги изслушваме, коригираме, ако не да си мълчат.

- Има ли оплаквания от живущи по улицата и района заради забавянето, или свързани с ремонта - шум, мръсотия и др.?

- Има оплаквание да, но това е нормално, все пак ремонтът се прави в разгара на летния сезон, няма как да няма причинени неудобства на хората живеещи там. Но се пръска с вода, спазва се технологията, отделно има по две водоноски дневно там. Въпреки това неудобства има. Важното е, че ремонтът се случва и това е нещо хубаво, смятам че хората ще го оценят.

- Има ли някакви промени от първоначалния проект, настъпили по време на ремонтните дейности и някакви непредвидени разходи, възникнали в последствие?

- Непредвидени разходи няма, има козметични корекции от типа на джобовете на кофите за боклук. На няколко места те бяха сложени пред витрините на обекти и се наложи да ги изместим.

- Като цяло, каква е Вашата оценка за ремонта до сега, как очаквате бургазлии да приемат улицата в окончателния и вид?

- Оценката ми е, че става една много хубава улица. Хората в този град са свикнали 12 години нищо да не се случва. Когато правиш нещо толкова голямо и мащабно, безспорно причиняваш неудобства, накрая обаче ще остане хубавата улица и надявам се хората да се сетят, че това е най-важното. За няколко месеца неудобство си заслужаваше една улица, която не е правена повече от един век, а може и повече.



Още по темата: общо новини по темата: 109
21.08.2012 »
16.08.2012 »
13.08.2012 »
30.07.2012 »
27.07.2012 »
23.07.2012 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бойни спортове
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: