Габровски продължава убедително първи в Обиколката на България

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:33 / 08.09.2009
796
Ивайло Габровски от КК "Несебър" продължава с феноменалното си представяне на 59-ата Обиколка на България и днес направи важна крачка към 4-ата си победа в Тура. На втория етап от обиколката - от Троян до Габрово, настоящият победител записа време от 4 часа, 6 минути и 9 секунди и завърши сам на цели 2 минути и 43 секунди пред втория - Владимир Коев. Трети завърши Евгений Непомнящчий на около половин минута зад Коев. Габровски ще продължи да носи жълтата фланелка на лидер в колоната с над 3 минути преднина. Бялата фланелка на червени точки за катерач ще облече Александър Шушемоин, който е и лидер в класирането за активност, но тази фланелка ще носи Владимир Коев.

158-километровият етап от Троян до Габрово бе изключително атрактивен, като в него бяха и двете най-сериозни изкачвания - на Беклемето и на Шипка, и двете от първа категория. Първата бе спечелена от ветеранът Владимир Коев от Палмейрас Тавира, а втората от Ивайло Габровски. На спускането от Шипка над пътя бе паднала непрогледна мъгла, но това не попречи на Габровски да развие около 100 км/ч, въпреки че вчера падна тежко и имаше сериозно охлузни рани по бедрото. Трикратният победител в Обиколката на България премина пръв и 80 000-ият километър от старта на Тура в неговото 59-о издание. За награда той получи от велосипеди Sprint каска KEDO, която Габровски подари на кмета на Габрово Томислав Дончев на финала. Лидерът на колоната заяви, че още нищо не е решено, но следващият етап ще му бъде по-лесен. Габровски каза, че има подготвена стратегия за спечелване на четвърта победа в Обиколката и за сега я следва. Друг от добре представящите се състезатели на КК "Несебър" - Мартин Грашев, изпусна фланелката за най-добър млад състезател, след като изостана преди изкачването на Шипка. Състезателите на КК "Бургас" пък за сега не показват нищо впечатляващо.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).