Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Нефтохимик удари Марица в Пловдив и се качи на върха във "В" група
Автор: Екип Burgas24.bg 18:55 / 13.09.2009Коментари (19)6157
Нефтохимик направи безценна крачка към завръщането си в "Б" група. "Шейховете" удариха с 2:1 като гости в Пловдив, може би най-сериозния си конкурент, отбора на Марица.

Двата отбора изнесоха добър мач, изпъстрен със здрави единоборства, положения и пред двете врати и много нервни изблици.

Първи възможност да открият резултата имаха домакините. Илиян Енчев изскочи сам срещу вратаря на "зелените", но не успя да реализира.

Първото попадение падна в 30-та минута. Вездесъщият Тодор Киселичков успя да реализира за 0:1 от пряк свободен удар, за кеф на близо стотината зрители на "шейховете", заели места в "клетката".

В 35-та минута се стигна до първото сериозно спречкване. Двата отбора едва не се хванаха за гушите при едно по-остро влизане, а двубоя от тук нататък се изпъстри с твърди, на моменти груби, отигравания.

В 60-та минута Райчо Костадинов от Марица успя да изравни резултата след грешка в отбраната на &

© Burgas24.bg
quot;шейховете". Цялата защита тръгна да тегли за засада, но играч в зелено закъсня, маричанинът изскочи сам срещу вратаря на бургазлии и изравни.

След това попадение и двата отбора имаха редица възможности за гол, но ги пропиляха.

Така се стигна до 78-та минута когато Маламов от Марица си издейства втори жълт и съответно червен картон.

Само три минути по-късно Милен Георгиев се откъсна от защитата на пловдивчани, нахлу в наказателното поле и бе подкосен. Съдията свирна дузпа, превърната в гол отново от Киселичков.

Феновете на Нефтохимик създадоха уникална за "В" група атмосфера на стадиона (виж снимките от галерията) и подкрепиха своите любимци от първата до последната минута, а те им се отблагодариха с хубава победа.

Със спечелените 3 точки Нефтохимик събра актив от 15, колкото имат и Марица. Според регламента при равенство в точките се гледат преките двубои и по този начин "шейховете" в момента са лидери в класирането.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на reventon
премахни филтъра

+1
 
 
ежала на киселичката, станимир, трендафилов, милен и всички останали, защото това никога не се е случвало преди. всички те играят за удоволствие, както и преди, когато мачкахме говедата и цска пред повече от 20 000 души на мач, които не бяха на стадиона накарани на сила с билдбордове и скъпа ПР кампания, а бяха там защото нафтата играеше с страст, която черноморец никога нама да я има и мачкаше противника от първата до последната минута
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.



Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: