Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Деца с мощни джетове обраха купите в Джет Купа Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:17 / 05.07.2021Коментари (0)690
©
Илюстрация
Успешно приключи II кръг от Националния Джет Ски Шампионат. Организаторите от бургаския клуб "Акватракс“ и  Община Бургас предоставиха отлични условия на Северен Плаж Бургас и празнична атмосфера от Saxa Beach Club с много публика и емоции.  Директор на състезанието бе най-успешния български състезател Кристиян Киров от Бургас – многократен национален и балкански шампион и 4-ти на Световното първенство в Тайланд.

В двата дни на надпреварата 35 участника от България и Румъния спореха за призовите места. За първи от клас Junior (до 16 годишна възраст) се намесиха в призовите места в мъжките и женските категории. Младата надежда Мари Петрова (13 години) стартира при жените експерти с най-мощните джетове и грабна победата пред Ева Иванова (14 год) от Бургас и Даяна Топалова от "Кинекс Моторспорт“ Кърджали. Мари взе и трето място в клас Junior, където победител стана Алекси Михалчеа от Румъния, следван от Антон Горещилов от клуб  "Морска Звезда Бургас“. Антон Горещилов (14 год.) се включи и в мъжките категории където победи в клас GP4 1100 следван от Влад Михалчеа и Раду Давидеску от Румъния.

В по-високата категория на джетове до 230 к.с. Антон отново се качи на подиума с второ място, като пред него бе шампиона за 2020 Огнян Георгиев от клуб "Йошката-Кърджали“, а трети остана  Живко Иванов от Бургас. 

При най-мощните серийни джетове отново млада звезда от Бургас грабна златото. Мартин Димов (15 год.) от клуб "Морска Звезда Бургас“ се справи с Николай Димитров от клуб "Йошката Кърджали“ и Влади Василев от клуб “Водомоторен Клуб Ряхово“. 

Люта битка се разрази и в "кралския клас“ на подобрените джетове до 500 к.с. където водачеството се променяше и в трите гонки. В крайна сметка Валентин Захариев от Ямбол се наложи над Щерю Арабаджийски от клуб "София Екстрийм“ и Стоян Топалов от "Кинекс Моторспорт“ Кърджалии. 

Състезанието бе наблюдавано и инспектирано от представители на Морска Администрация Бургас, които се запознаха и тестваха системата за контрол и следене на джетове, която е съвместна разработка на ИА Морска Администрация и българската фирма Easytracking от Варна. Организаторите от Община Бургас и клуб "Акватракс“ дадоха заявка за още по-мащабно събитие за следващата година с повече водни спортове и атракции.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: