"Черноморец-Бургас" няма да стане изкупителна жертва за излизане на „Левски” от кризата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
14:11 / 24.09.2009
1986
Това заяви на традиционната си пресконференция преди всеки мач от „А" група мениджърът Красимир Балъков. В 7-ия кръг от първенството „акулите" гостуват на „сините", но по време на брифинга /в четвъртък по обяд/ все още не се знаеше къде ще се играе двубоят, тъй като шампионите са наказани с лишаване от домакинство.

„Нас не ни засяга къде ще играем. Направили сме цели 8 резервации. Ако ще и на Луната или на Марс да ни пратят, ние ще излезем концентрирани и ще направим футболния живот на „Левски" тежък. При тях може да има напрежение, но това си е техен проблем и не ни интересува. Важното е, че при нас нещата си вървят нормално. Ще играем с търпение и спокойствие, но и с нужната агресивност и мотивация, за да компенсираме традициите в България, които са на страната на противника", каза още Балъков.

„Мачове като този ще ни покажат докъде сме стигнали. Ще видим какво трябва да коригираме, ако искаме да играем на международната сцена. Надявам се да продължим да вървим нагоре - със същия манталитет и начин на работа", продължи мениджърът на бургазлии. Той припомни, че със заемането на поста се е ангажирал до 3,5 години да изведе „Черноморец" до Европа. „Целта може да постигнем и по-рано. Лично аз не очаквах такова бързо развитие в първите шест кръга, тъй като сглобихме нов отбор, но синхронът между футболистите се получи веднага, а аз мислех, че ще им трябва поне половин година. Нужно е обаче да продължат със същото постоянство. Ясно ми е, че някой ден и ние ще паднем. В България не са свикнали провинциален отбор все да побеждава. Ние си играем мач за мач и гледаме да не губим", добави Балъков.

Наставникът на „акулите" за пореден път посочи, че кадровите проблеми не го притесняват, защото разполага с 26 равностойни състезатели, всеки от които чака своя шанс за изява. От групата за сблъсъка с шампионите със сигурност отпадат контузените Николай Кръстев и Енис Хайри и наказаният за 1 мач Нилтон Кардосо.

„Левски" ги чака тежък мач. Не знам как ще завърши, но ще дадем всичко от себе си за победа", обеща стратегът на вторите във временното класиране на „А" група.



Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).