Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Стойчо Кацаров нарече неваксинираните българи хазартни личности
Автор: Екип Burgas24.bg 11:08 / 25.09.2021Коментари (10)1773
©
Ваксината ни предпазва да не боледуваме тежко, да не умрем. Хазартно отношение към живота е, ако при тези числа не се ваксинираш. Дори хората само над 60 години да се ваксинират масово, аз съм готов да отменя всички мерки, защото смъртността е там. Смисълът на третата доза е да подобри имунната защита, което да доведе до по-малък брой болни и до по-малък брой починали, прилага се след като са изминали 6 месеца след завършен цикъл на имунизация. Това заяви в "Денят започва" с Георги Любенов министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

По думите му присъственото обучение ще продължи до края на учебната година, освен ако не навлезем в тъмночервената зона.

"Ако се ваксинираме масово, присъственото обучение ще остане за всички деца. Продължава при децата да протича по-леко заболяването. Относно случаи на смъртност при деца, те са с тежки увреждания", допълни министър Стойчо Кацаров.

Според него се поставя трета доза на "Пфайзер", защото те са напреднали в изследванията, министърът отрече да има търговски или политически причини в избора.

"Възможно е някой да си е слагал трета доза, но тя не е регистрирана в системата, формално е нарушение на правилата. Цялата организация за поставянето е осигурена, призовавам всички да го направят. Случаите на тежки усложнения са изключителна рядкост, всяко лекарство може да даде странична реакция. Преобладаващият щам е Делта, извършват се проверки на заведенията, набелязват се определени обекти. И най-добрият контрол няма да е успешен, ако самите хора отказват да участват, не е нужно да се гоним. Няма паника и хаос, разкрити са необходимите легла, създадена е добра организация, има лекарства", добави Стойчо Кацаров.

Той коментира, че в момента се изписват лекарства за домашно лечение на COVID-19.

"Те са безплатни за здравно осигурените, здравно неосигурен ще получи диагностика, но няма да получи безплатни лекарства. Става по-бавно, отколкото ми се иска, има политическа намеса, опит да се саботира процесът. Очевидно е, че има разпореждане към кметове на общини да се въздържат и да не допускат общински ДКЦ-та да сключват договори за разкриване на COVID зони", подчерта Стойчо Кацаров.

"Аз съм силен привърженик ваксинацията да е доброволна, възможно е да се обсъдят мерки за повишаване на сигурността на определени категории хора, например един конгрес да може да се проведе, ако в залата бъдат допускани само хора, които са ваксинирани, преболедували или имат отрицателен тест", уточни още Стойчо Кацаров.

Той коментира и сигналите за фалшиви COVID сертификати.

"Те са анонимни, да ги разкрие може полицията и прокуратурата, допускам, че част от ваксинираните случаи в болница може да са имунизирани само на книга и затова да са починали, да са попаднали в болница и да са в тежко състояние", коментира още Стойчо Кацаров и отбеляза, че нямам колебания относно уволнението проф. Асен Балтов.



Още по темата: общо новини по темата: 14352
28.03.2024 »
27.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2392 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Те хората ,без ковит не могат да доживеят до пенсия, ти ги караш да се ваксинират. Я направете една статистика,колко са умряли преди пенсия, още преди ковид епидемията.
0
 
 
:-))) Т.е, подписвайки информирано съгласие не си играеш на "тука има, тука нема", но ако отказваш ваксиниране си хазартен тип. Браво! Логиката е покъртителна просто! А самото ваксиниране в мобилни пунктове как протича? Интересно ми е. Дали те питат или изследват за антитела? Не че нещо, ама ако си го преболедувал без да разбереш и се боцнеш, може и да ти е последната игла в живота :-)
0
 
 
Че и аз за 6 месеца да взема 20 милиона комисионки и аз ще кажа че българите са едеоте..... ХАХАХА... Били го за ВАС уя Стойчето.....
0
 
 
Той е марионетка! Не му се сърдете! Продаде се като Юда!
0
 
 
Пълен идиот. Той и онзи с юмрука не се е ваксинирал, но този идиот защо приема поста от тази хазартна личност?
-1
 
 
Министъра не страда от психично заболяване. От такова страдат тези които въпреки всичко което става отказват да се ваксинират. Жалки страхливи същества, лишени от елементарен разум. Пфу!
0
 
 
Хаха каква стана тя , преди да стане монистър какви ги бръщолевеше а сега изведнъж се изметна баш наопаки нали , мръсни схемаджии !
-1
 
 
бъчвов,ти си пълен ИДИОТ!Страдаш от едно психическо заболяване,характеризирано като *раздвояване на личността*.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: