Гришо след най-големия си успех за сезона: Тялото ми се чувства страхотно!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
12:15 / 02.10.2021
646
Григор Димитров се класира за полуфиналите на ATP 250 турнира в Сан Диего (САЩ). Първата ни ракета  елиминира руснака Аслан Карацев с 6:1, 1:6, 6:2. За място на финала Димитров ще се изправи срещу Каспър Рууд. Това е първи полуфинал през сезона за най-добрия наш тенисист.

С този успех Григор Димитров взе частичен реванш за поражението от Карацев на четвъртфиналите на Australian Open.

Първият сет беше страхотен за Гришо, който стигна до два пробива в сервиса на съперника си и в крайна сметка затвори частта с впечатляващото 6:1. Във втората част от обаче нещата се обърнаха с главата надолу, а Карацев причини абсолютно същото на Димитров - два пробива и 6:1.

Третата част отново беше изцяло доминирана от родния представител. Гришо стигна до 3:0 гейма, след което допусна лек спад, за да може Карацев да върне пробива. От 3:2 нататък обаче българинът беше безпогрешен, за да затвори третата част при 6:2.

"Стартирах добре. Във втория сет загубих два много важни гейма и това ми струва сета. Трябваше да се прегрупирам, имах пробив, но той е толкова добър, взимаше топката рано, не ми даваше време. Трябваше да намеря различна стратегия, особено след първите четири гейма в третата част. След това започнах да се чувствам по-добре, взимах по-добри решения и имах по-малко непредизвикани грешки", коментира Григор Димитров след победата.

"Тялото ми се чувства страхотно през цялата седмица. Вълнувам се, че съм тук и играя", каза Григор, който отново беше подкрепян бурно от сънародниците си по трибуните в Сан Диего.

"Мина известно време, откакто играх полуфинал. Ще дам всичко от себе си да играя още по-добре утре", добави първата ни ракета.

Гришо коментира и втория в схемата Каспър Рууд, срещу когото ще спори за място на финала.

"Страхотен тенисист. Играе много силно тази година, в един момент печелеше всички турнири, в които участваше. В момента съм концентриран върху себе си, ще направя всичко възможно, за да го победя."


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).