Включиха Антъни Иванов и още шестима плувци на Черно море в олимпийския резерв на България

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:10 / 06.10.2021
783
Седем плувци от държавния шампион ПСК "Черно море“, са включени в олимпийския резерв на България за 2024 г. Антъни Иванов, Дениел Нанков, Владислав Терзиев, Азра Янък, Росина Тодорова, Калина Николаева и Тея Николова са в списъка на спортистите, на които ще се разчита за завоюване на квоти за олимпиадата в Париж.

Това стана ясно след официалното обявяване на четиригодишната програма на БФПС за развитието на плуването в периода 2021 – 2024 г.

В списъка на треньорите, ангажирани с подготовката на състезатели за завоюване на квоти за игрите в Париж, е главният треньор на ПСК "Черно море“ - Никола Петров.

"2024 г. ни изправя редица предизвикателства за целите, които сме си постави а именно - достойно представяне на следващата олимпиада. Българското спортно плуване винаги е имало и ще има талантливи състезатели и доказали се треньори и ръководители“, пише в програмата на плувната централа.

Темповете на развитие на световното плуване са изключително бързи и е важно да ги следваме. Убедени сме, че с повече вяра в собствените сили и възможности и добра организация на дейността можем да го постигнем. Реализирането на тази програма би било гарант за това. Развитието на постиженията през последните четири години е значително и това ни дава добра стартова позиция за постигане на целите ни, считат от ръководството на БФПС.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).