Милен Георгиев: Наказанието е напълно тенденциозно

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
18:26 / 13.10.2009
1865
Изпълнителният директор на Нефтохимик Милен Георгиев бе силно афектиран от рекордното наказание, наложено на тима от 4 мача лишаване от домакинство. "Наказанието е напълно тенденциозно. Не знам за друг подобен случай, при който при инциденти с гостуващ отбор, той да бъде наказан с толкова мачове лишаване от домакинство. Освен това в случая провокацията първо е дошла от пострадалия охранител", това заяви за Burgas24.bg Георгиев.

"Ние винаги сме били против насилието и вандалщината във футбола. Нашият стадион е направен и организиран за да се предотвратяват такива неща - има ограждения, хората се пребъкват на входовете, има отделни сектори за гостуващите агитки. По другите стадиони няма никаква организация за провеждане на такива мачове и там се създават предпоставки за такива инциденти - няма огради, няма разделения на сектори. Мачовете се охраняват от някакви частни фирми - и на нас ще ни бъде много лесно и по-евтино да платим на някоя частна фирма, но плащаме на полицията, защото знаем, че те ще си свършат работата. Преди всяко гостуване се свързваме и с домакините, за да знаят, че ще пристигнат много фенове и да се погрижат за охраната - на повечето мачове нашите фенове са повече от тези на домакините. Ако има добра организация, няма да има и инциденти - в Бургас мачовете протичат без проблеми", каза още играещият изпълнителният директор на Нефтохимик.

"Нашата цел не е да печелим на всяка цена мачовете си, искам да успокоя хората в Пловдив. Ние искаме да играем футбол, да радваме феновете в Бургас. Знам, че почнахме да бъркаме много сметки и да пречим на много хора, но това е техен проблем. Ние бихме Марица в Пловдив, сигурен съм, че ще ги бием и в Бургас. Не искаме да създаваме конфронтации, а само да ни оставят на мира и всички да играем по правилата. С тези наказания само се създават предпоставки за реваншизъм."

"Не оправдавам поведението на нашите фенове - те са били провокирани, но не е трябвало да отговарят на провокацията. Когато те провокират, трябва да се покажеш, че си над нещата. Обидно е, че този труд, който ние с Евробилд полагаме, ще отиде на вятъра, ако инцидентите продължават - както е тръгнал, при следващото наказание от ЗС на БФС ще ни извадят от групата. Трябва да престанат и провокациите между двата бургаски тима - в града има място за два отбора. Ние осъждаме вандалщините по стадионите, смятам че и от ръководството на Черноморец са на същото мнение", каза още Милен Георгиев.


Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).