Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Стоименова: Скъпи приятелю-антиваксър, заразяването с COVID-19 е много по-опасно, отколкото да получиш едно "парче от мъртъв протеин"
Автор: Георги Кирилов 12:08 / 01.11.2021Коментари (26)1396
©
Проф. Асена Стоименова  е председателка на Българския фармацевтичен съюз. Представяме Ви нейна публикация в социалните мрежи, която е насочена към всички антиваксъри в България.

Скъпи приятелю-антиваксър,

като изключим, че не е тактично и никак не е приятелско да ми пращащ материали на тема “как ваксинираните си инжектирали генетична отрова" и как “ще умрат в най-скоро време", бих искала, тъй като вероятно си пропуснал уроците по биология (а е напълно възможно биологията да не ти е била интересна, защото не си я разбирал - това не е ирония, може да не си имал добри учители) да ти споделя следното:

• В иРНК ваксини (на Модерна и Пфайзер) има само части от информационна РНК, която кодира синтеза на спайк-протеина. Това ‘малко парче" РНК не може да се репликира.

• За разлика от горното, когато се заразиш с COVID-19, ти “получаваш" целия вирус, с целия му генетичен материал, който навлиза в клетките ти и започва да се репликира. Заразяването с COVID-19 е много по-опасно, отколкото да получиш едно “парче от мъртъв протеин". Естественият контакт с коронавируса може директно да увреди твоите клетки и да причини възпаление поради реакция на твоята имунна система, което може да причини увреждания на цялото тяло.

• иРНК ваксини са по-безопасни от произведените по традиционни методи ваксини, с които всички ние сме ваксинирани.

• Технологията на иРНК-ваксини не е нова. Тези методи на производство на ваксини се прилагат още от 90-те години на миналия век – за лечение на рак напр. Към момента има клинични изпитвания за такива ваксини за Zika, бяс и цитомегаловирус (CMV). Помисли за производството на иРНК ваксини като един вид печатница – технологията е да направиш машините и мастилото, както и буквите – а след това “печаташ различни книги" – т.е. ваксини срещу различни заболявания.

• Макар явно да си забравил и уроците по имунология, бих искала да ти напомня, че животът на РНК е кратък и еднопосочен – от РНК не може да се направи ДНК, от ДНК може да се направи РНК.

П.С. Умолявам те, приятелю, не пиши под поста ми, той е само информация, а не за започване на спор. Нямам намерение да споря и доказвам правотата си. Горното са общо известни факти и научни истини. А иначе всеки има право да вярва, в каквото поиска... Моля, така както аз не ти пращам материали, че има голям процент вероятност да умреш или да се усложниш, ако не се ваксинираш, да ми отвърнеш със същото уважение и да не ми изпращащ “информация", за това каква “отрова циркулира в кръвта на ваксинираните". Това, че си с юридическо или медицинско образование само го прави още по-тъжно...

Различното ни отношение към ваксините не би следвало да се отрази на нормалното ни общуване. Различното отношение към ваксините, означава, че по различен начин четем и разчитаме научна информация, че използваме различни източници на информация и че имаме различно ниво на доверие към науката и фармацевтичната индустрия. Нищо повече... Няма да влизам в спорове, защото вярвам в науката. А тя казва, че ако ти си предубеден в нещо, дори излагането на обективни и логични факти няма да ти промени мнението.

А времето и на двама ни е ценно, нали... Нека не спорим...Можем да използваме това време за нещо много по-приятно и полезно. Само искам да ти кажа, че сайтовете с дезинформационни материали, от които ми препращаш линкове, за да се “информирам" , как ще умра и ДНК-ми ще бъде променено след ваксинирането са спечелили за създателите си повече от 250 милиона щатски долара само за първите 6 месеца на 2020 година. Моля те, не ми изпращай линкове към тях. Аз не искам да съм част от тази печалба...



Още по темата: общо новини по темата: 14352
28.03.2024 »
27.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2392 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Г-жо Стоименова,не се притиснявайте от някои драсканици.Просто Простака е непобедим!!!
-3
 
 
Вие госпожо не сте лекар.Вие сте фармацевт.Как така вие ще определяте дали да се ваксинират или не.Вие си пласирате стоката .Оставете хората да решат какво искат.
-2
 
 
председателка на Българския фармацевтичен съюз - ясно е че тлъсти бонусчета от фарма компании се взимат всеки ден тук ще има и рев и сълзи за тетрото разбира се
0
 
 
до никому неизвестната ПАЦАВУРА ,уж от женски пол и тролеща под долното име - шундо,ако от ПРОСТОТИЯ се умираше,досега поне три пъти да си ритнала менчето!Колкото повече тролиш - толкова по-проста ставаш!
+1
 
 
Едно нещо съм забелязъл за 40 години съзнателен живот: Едно нещо, колкото повече се натяква по медии и от политици да се направи, когато е станало факт, винаги начина ни на живот и злободневието ни са се променили към по-лошо. ФАКТ!
-4
 
 
"...означава, че по различен начин ЧЕТЕМ и РАЗЧИТАМЕ научна информация, че ИЗПОЛЗВАМЕ различни източници на информация...". Цитат от твоето изказване. Като времето ти е много ценно защо се обръщаш от медия към мен и много други?Защо се затваряш в черупката и не искаш дебат?Ами много просто-защото това което си написала не са твои изследвания и заключения, а е имало копи/пейст. Но всички тези грешки са от възрастта.
-4
 
 
Защо те е страх да докажеш правотата си?Защото не си убедена и нямаш свои собствени разсъждения и ползваш на готово като преписваш от чужди сайтчета.
-3
 
 
Ти сама ли стигна до този извод или преписваш от братята хамериканци?Питам аз и отговор не искам щото не можеш да ми го дадеш.
-3
 
 
Още една дето се прави на компетентна.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: