Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Черноморец тръгна с размазваща победа в НБЛ
Автор: Екип Burgas24.bg 10:49 / 18.10.2009Коментари (1)1596
На 17 октомври стартира Държавното първенство по баскетбол за мъже във Висшата лига. В първия кръг баскетболистите на „ Черноморец", които се завърнаха д изцяло обновен състав сред елита след дълго отсъствие посрещна в своята зала „ Бойчо Брънзов" състава на „ Тунджа" - Ямбол.

Момчетата на Дечо Коешинов започнаха срещата с амбицията да покажат и на публика и на ръководството на община-Бургас, която е поела основно издръжката на кулба и на бъдещи спонроси, че са готови за новото предизвикателство. Въпреки агитката на гостите, която през цялото време подкрепяше ямболските баскетболисти и караше бургазлии да се чувстват едва ли не като гостуващият тим черноморци показаха завидно самочувствие. Невероятните бързи атаки на Пламен Алексиев и Атанас пенев, точната стрелба на Мартин Дурчев, както и ефектните забивки на 212 сантиметровият тъмнокож американец Брус Браун на много пъти изправяха публиката на крака.
Бургаският тим през цялото време водеше в резултата, като на моменти разликата надхвърляше 20 точки.

Наставникът на бургазлии Дечо Коешинов пусна в игра всички момчета, включени в стартовия списък.

В края на срещата той сподели „Мачът направиха тези момчета- и посочи мястото , където по време на цялата среща науморно ямболските фенове подкрепяха своя отбор. Публиката прави баскетболните срещи атрактивни. За съжаление Бургас, както винаги е имал единствено „ театрална „ публика, която не подкрепя своя отбор, а точно сега, в това първенство момчетата ще имат нужда точно от това. Надявам се най-после нещо да се промени в бургаските фенове и те да започнат така самоотвержено да запачонта да ни подкрепят„ Коешинов сподели задоволството си от това, което баскетболистите на „ Черноморец" показаха в първата си домакинска среща. Вече в отбора е призован гард, Искрен Иванов, който да замести Димитър Рошманов, на когото в понеделник предстоят две операции - (херния и възпаление на адукторите )в столична частна клиника.

Краен резултат 100:77(29:20; 46:34; 75:51)
За „Черноморец"- Брус Браун-25т; Мартин Дурчев-23т; Дуейн Мортън-13 т; Пламен Алексиев-13 т., Асен Саралийски-12 т. Атанас Пенев- 8 т, Мартин Хорозов- 4 т., Емил Бинев-2 т.( Минчо Алексов, Емил Димов, Искрен Иванов, Ростислав Алексов,)

За „Тунджа" -Ърл Мичел- 25 т., Станислав Говедаров- 17 т., Павел Маринов- 7 т., Джими Хънт- 6т., Левен Белберов- 6 т., Иван Марчев- 5 т., Юлиян Радионов- 3 т. (Стойо Чолаков).
В следващият кръг черноморци гостуват в Плевен







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на mitaka90
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.



Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: