Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Футболистите от гимназията по механоелектротехника и електроника завоюваха купата на БМФ Порт Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:37 / 21.11.2021Коментари (0)566
©
Емоционална и оспорвана бе борбата за първото място в ученическия аматьорски турнир по футбол на малки вратички за купата на БМФ Порт Бургас 2021. След напрегнато изпълнение на дузпи, отборът "Механо тийм“ на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника спечели голямата награда - билети за мач от Лига Европа  "Лудогорец - Мидтиланд“. Младите спортисти ще подкрепят  българския тим от трибуните на стадиона в Разград на 9 декември. Билетите за мача, както и транспорт за бургаските победители са осигурени  от организаторите. Младежите от професионалната гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов“ се класираха на второ място, а бронзът взе сборен ученически отбор  "Безкраките“.

Състезанието се проведе на 20 ноември в Бургас, при спазване на всички мерки за безопасност, наложени заради пандемията COVID-19. Стотици фенове на футбола наблюдаваха спортната надпревара онлайн, във фейсбук страницата на новинарския сайт На брега.

В шестия турнир за купата на БМФ Порт Бургас  взеха участие 6 отбора от бургаските училища: ПГ по механоелектротехника и електроника, ПГ по транспорт, ПГ по електротехника и електроника "Константин Фотинов“, ПГ по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола", която се включи с 2 отбора – "Корабоводители“ и "Морско училище“, както и сборен отбор "Безкраките“.

Футболната надпревара се проведе съгласно правилата, регламентирани в Наредбата на БФС по минифутбол. Отборите бяха разпределени чрез жребий в две групи и се състезаваха на принципа "всеки срещу всеки". След края на груповата фаза победителите се срещнаха на полуфинал и финал.

За всички участници турнирът бе напълно безплатен. Освен голямата награда, купи и медали,  организаторите бяха подготвили предметни награди за класиралите се на първо, второ и трето място, както и индивидуални подаръци за всеки участник.

За шеста поредна година футболното състезание се превърна в общоградско спортно събитие и постигна своите основни цели - да помогне за утвърждаването на спортни навици сред младите и да допринесе за развитието на масовия спорт в града, дори и в условията на пандемия. Инициативата е част от социалната програма на "БМФ Порт Бургас" и във времето се превърна в емблема на корпоративна отговорност, насочена към младите хора.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: