Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
190 спортисти на Белмекен бедстват без ток и топла вода от понеделник
Автор: Екип Burgas24.bg 15:45 / 13.01.2022Коментари (0)343
©
Олимпийската шампионка Румяна Нейкова разкри в ефира на Дарик, че от понеделник на вископланинската база в Белмекен няма ток. Над 190 спортисти се отопляват и тренират благодарение на генератор, но няма топла вода. Подготовка в момента там водят освен гребци, боксьори, джудисти и доста чуждестранни спортисти.

"В момента се намираме на Белмекен, на истински натурална среда - без ток, без топло, без вода. Всъщност сме с топло, защото шефът на базата е осигурил парно, но, за да имаме парно и храна, няма как да имаме топла вода. Нали се сещате как се тренира в такава обстановка.

Ние сме много хора - 190 човека от различни държави, различни спортове. Лично аз се притеснявам, че се излагаме пред чужденците. Обикновено казваме, че българските спортисти сме глезльовци, но за сметка на това, тук не сме само българи, има и чужденци. Светът развива спорта, светът обича спорта и за тях това нещо е необичайно и недопустимо, докато при нас обществеността ще каже, че не трябва да се оплакваме и да бъдем ревльовци. Но пък на мен ми е болно за това. Затова и търсим подкрепа.

Проблемът е от понеделник и тези, които доставят тока не взимат никакви мерки. Вече спряха да вдигат телефона. Явно за тях това е нещо нормално. Ние живеем в 21 век. Това е стряскащо, недопустимо. Снощи в 5 часа генераторът спря и ние помислихме, че идва токът. Запалването на светлините обаче се забави доста време и си помислихме, че и генераторът ще замине. Доколкото знам и той не е първа младост. Всичко е въпрос на време и той да свърши. Той работи четири дни на пълни обороти, за да може да затопли и трите хотела. Дано по-бързо дойде токът", каза Румяна Нейкова. 

Дарик радио и dsport се свърза и с новия управител на ВСК Белмекен - Йоло Николов, който също коментира неприятната ситуация:

"Изключително тежки метеорологични условия и тежка авария са причината за липса на ток. Доколкото знам е между язовир Белмекен и Сестримо. Там пътят е непроходим. Затова и екипите на фирмата доставчик на ток не могат да отстранят аварията. Казват, че работят, предполагам, че го правят. Много е тежка аварията.

Проблемът е, че работим на пълен капацитет. Първи, втори и трети корпус са пълни със спортисти. Положението е доста тежко. Надявам се още 2-3 дни да издържи генератора. Уверяват ни, че още днес ще отстранят аварията. Вече времето е по-хубаво и не трябва да има проблем. Всички сме около 220-230 души. Не е много приятно. Каквото зависи от нас сме го направили. Храната е окей, кухнята работи. Имаме лек проблем с парното заради големия капацитет на хотела, но се надявам скоро да бъде отстранен проблема".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Полска кула от Топ 10 застава на пътя на Григор Димитров в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: