Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Стефан Янев: Нямаме нужда да идва НАТО да ни пази
Автор: Екип Burgas24.bg 19:39 / 30.01.2022Коментари (19)930
©
НАТО, САЩ и Русия си говорят по неефективен начин, заяви българският военен министър пред Би Ти Ви. Те си поставят ултиматуми, вместо да използват дипломация. А трябва най-напред да дадем път на дипломацията да си свърши работата, смята Стефан Янев, който коментира напрежението около Украйна в предаването "120 минути".

Най-благоприятният сценарий е дипломацията да даде резултат и кризата да не прерасне във военен конфликт. Най-неблагоприятният сценарий е това, което започна да се случва в България: "Хайде да идва НАТО". Нямаме нужда да идва НАТО да ни пази, подчерта министърът.

България няма да допусне чужди войски на наша територия, ако има нужда от усилване на източния фланг. Ако бъде взето решение за разполагане на войски, България може да допусне съюзнически войски. Но българските войски също са съюзнически, защото България е член на НАТО.

Решението на българското правителство е категорично в това отношение - на българска територия ще бъдат разположени български войски с българско командване, каза военният министър. България е суверенна държава и решенията се взима в София според българския национален интерес. Какви преговори ще има на военно-техническо равнище, ще стане ясно, след като стане ясно дали има нужда от усилване на източния фланг, поясни той. Няма нужда да идва НАТО да ни пази, както казват някои, ние имаме армия, изтъкна Янев.

Българската армия за това съществува и за това се готви - да ни пази. Няма нужда да си слагаме кръст на нашите въоръжени сили и някой друг да идва. Съвместно патрулиране означава, че ще има най-малко един български самолет с чужд, поясни той. Според него не се налага у нас да се разполагат допълнителни сили на НАТО. В момента около 200 американски военослужещи провеждат учение в Ново село. Те са със съответната техника и въоръжение.

Тези тренировки се провеждат по план. Има ротационен принцип - когато се изтеглят тези военослужещи, ще дойдат други за следващи съвместни тренировки, каза Янев. Макар да смята, че с призивите да идва НАТО да ни пази се неглижира българската армия, военният министър призна, че тя има нужда от модернизиране. Това е било пренебрегвано от години, смята той. Сега задача на политическото лидерство и на правителството е да подредят модернизацията на армията сред другите приоритети на държавата.



Още по темата: общо новини по темата: 4309
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
предишна страница [ 1/719 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Колкото по-далеч от янките, толкова по--добре!
+1
 
 
Ами веднага сополчето *супермарио* да се обади на главния насеригащи янев и да се цани в бЪтЪлионЪт!На оружие,кретен,дето си гледал оружие само в играта *супернасран марио*!
+1
 
 
Този шапкар, защото такъв жалък страхливец не може да бъде военен, наистина ли е толкова прост? Говори за България, САЩ и НАТО като за три отделни субекта, при положение че това е един военен блок. Ясно, че се е клел във вярност на друга държава, но поне може да се скрие в момента, защото не всички български военни са надупени шушумиги като този "генерал".
+2
 
 
Докато има кретени,като supermario_1999 ще има кретни и като Янев. Щото подобни безродни малоумници си избират и безродни генералчета. Яли натовска чорба ,главата му дрънкат копейки ,а с гъ*ъ играе казачок. Червеногъзи селяндури.
Aнонимен
на 30.01.2022 г.
+1
 
 
тапир предател, само в България може подобен тапир предател да заема такъв пост, айде варнеци сега вас първи ще ви окупират любимите ви руснаци.Избрахте си Румен Решетников, ей ви го и този, натовски генерал , колкото е девица.Комунистическа отрепка, дясна ръка на румен решетников
+1
 
 
Когато сложиш натовски пагони ,на червен селски цървул от Поповица клел се в НРБ ,БКП и Въшарския пакт....това се получава. Той още не е разбрал ,че войски се разполагат да ти пазят задника ,а за да укрепнат границите на пакта ,защото ви знаят що за троянски кранти сте. Ти, Радев и повечето тюфлеци с пагони,които се мислят за натовски офицери ,а са проКремълски мастии.
+1
 
 
Тоя мижитурко на решетников говори сякаш ние не сме НАТО, а нещо подсмърчащо отстрани. Заради тоз манталитет още ни мачкат ватенките от 9/9/44 насам.
-2
 
 
Точно! НАТО да си търсят друго място за жалките интриги и провокации! Дано се махнем от тази глобалистки организация.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: