Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лекар от Киев: Оставаме на позицията си и сме готови да се грижим за болни и ранени
Автор: Екип Burgas24.bg 11:28 / 25.02.2022Коментари (0)691
© Medical News
Войната в Украйна е в разгара си и от вчера целият свят е вперил очи в развитието на бойните действия там. Засегнато от конфликта е цялото население на страната, особено в столицата Киев. За Medical News от най-конфликтната точка в света в момента – Киев, своята гледна точка даде д-р Евгени Диомин, който е анестезиолог там.

"Като цяло ситуацията в Киев в момента е спокойна. Клиниката, в която работя, е в режим “изчакване". Изписахме всички некритични пациенти и изчакакваме по-нататъшно развитие на ситуацията“, разказа д-р Диомин.

Той посочи, че някои хора вече са напуснали града още в четвъртък сутринта. Хората се насочват към градовете в Западна Украйна или към границата на страната към ЕС.

"Информацията се актуализира постоянно, сега загубихме контрол над атомната електроцентрала в Чернобил, която не работи, но съдържа много радиоактивни материали, както и военно летище Гостомел, което се намира на по-малко от 20 километра от Киев и може да се използва за разполагане на руски въздушни десантни войски , така че градът е в непосредствена опасност“, поясни той.

Въпреки това по думите му ситуацията в града е достатъчно стабилна. "Има ток и вода, интернет и комуникациите са налични и неограничени. В магазините има храни и стоки от първа необходимост, но работното им време беше съкратено. Има опашки за гориво и много бензиностанции поставят ограничение от 20 или 40 литра на покупка“, разказа д-р Диомин.

В Киев вече е въведен и комендантски час от 22:00 и 07:00 часа.

Запитан дали медицинските работници са подложени на допълнителна подготовка, предвид ситуацията, той обясни, че готовността за действия при бедствия е част от нормалното обучение на здравните работници. "Всеки си знае задачите. В момента не сме изправени пред масови жертви, но сме готови за тях всеки момент. Със сигурност предстои трудно време“, каза той.

На въпрос дали той обмисля да напусне страната, д-р Диомин припомни, че позицията на ЕС е, че ще приема бежанци от страната му, но към момента никой от колегите му няма намерение да я напусне. "Оставаме на позицията си и сме готови да се грижим за болни и ранени. Няма да избягаме толкова лесно“, заяви той.

Лекарят обаче е категоричен, че е притеснен за развитието на ситуацията. "Притеснени сме заради вражеските войски на няколко километра. И за безопасността на нашите близки и приятели. Това не е “ескалация на напрежението", това е война, пряка инвазия. Това е един от най-лошите кошмари, не си мислете, че някой е бил достатъчно подготвен", категоричен бе д-р Диомин. Той не изключва и възможността да напусне страната си. "Ще се бием, но ако нашата защита се срине напълно, не считам за приемливо да живеем под руската власт. Вероятно ще се опитам да си тръгна“, сподели той.

На въпрос какво е неговото послание към света, д-р Диомин беше категоричен, че апелът му е ясен. "Посланието ми е ясно – това бе напълно непровокирана атака на Русия с подкрепата на Беларус. Президентът Путин беше напълно ясен в скорошното си послание – проблемът е съществуването на Украйна като независима държава. Той не може да приеме този факт. Не остава много място за компромис“.

"Да се ​​изправим един по един с Русия е почти невъзможно в дългосрочен план, така че молим за помощ. Следващата стъпка ще бъдат руските войници по границите на ЕС. Нациите, които не искат това, трябва да подкрепят Украйна“, подчерта лекарят.



Още по темата: общо новини по темата: 4309
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
предишна страница [ 1/719 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: