Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кирил Петков: Сърцето ми казва, че не можем да оставим Украйна сама
Автор: Екип Burgas24.bg 14:27 / 12.03.2022Коментари (11)883
© БГНЕС
Сърцето ми казва, че не можем да оставим Украйна сама, но България трудно може да се присъедини към съюзниците си й да достави оръжие на Киев. Това заяви в интервю за "Политико“ премиерът Кирил Петков, предаде БГНЕС.

Той стана министър-председател точно когато Русия увеличаваше заплахите си към Киев и трупаше войски по границите на Украйна. Сред членовете на ЕС България исторически е имала едни от най-дълбоките връзки с Москва, пише изданието.

"България вече не е мека страна, която има само балансиращи действия“, каза Петков малко повече от седмица след започването на войната на Владимир Путин срещу Украйна. "Искаме всички да виждат България като силен член на НАТО и ЕС, който не е непредсказуем, говорещ в един глас“, добави той.

Петков също отхвърли идеята за "сфери на влияние“, при които по-големите държави като Русия могат да налагат де факто буферни зони извън своите граници.

"Много не ми харесва идеята някой да вземе картата на Европа и да рисува с химикал, да каже, че това може да се случи до там“, заяви българският премиер.

Символично Петков каза, че Украйна "ще получи моя глас днес“, за да стане страна кандидатка за членство в ЕС. "Сърцето ми казва, че не можем да оставим Украйна сама“, каза той. Но докато България "подкрепя изцяло" всички санкции срещу Русия досега, Петков сигнализира, че все пак трябва да вземе предвид политическата чувствителност у дома, отбелязва "Политико“. Той призна, че за страната му ще бъде трудно да се присъедини към съюзниците при изпращането на оръжия за Украйна.

Петков също така не одобрява идеята за забранена за полети над Украйна и не може да се ангажира да санкционира руския петрол поради енергийната зависимост на България от Москва.



Още по темата: общо новини по темата: 4309
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
предишна страница [ 1/719 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Този човек трябва изобщо да не се появява никъде,освен в баничарницата си,те го направиха министър председател...
0
 
 
ПРОСТИЯ КИРО,ТИ ИМАШ ЛИ СЪРЦЕ.КЪДЕТО И ДА ОТИДЕШ ГОВОРИШ САМО ПРОСТОТИИ.ТИ СИ ЗА ЦИРКА.МНОГО СИ ЗЛЕ.ГОРКО ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
Aнонимен
на 12.03.2022 г.
+2
 
 
а на мен сърцето ми казва че си една плюнка и трябва да си хванеш пътя за харвард.
0
 
 
Украйна, та Украйна. Къде беше съчувствието по време на събията в Донецк и Луганск от 2013 насам ? Украинската армия гореше живи хора, бомби падаха върху деца, е това е истинския геноцид. Не подкрепям войната като метод, но каквото повикало, такова се обадило. Относно санкциите Маргарет Тачър приживе много правилно каза, че ако Европа оплюе Русия, тя ще се избърше, но ако Русия оплюе Европа, тя ще се удави в плюнка.....
0
 
 
Старият ерген Чопър е забелязан на опашката за олио. Успял е да пребие голяма част от пенсоинерите русофили и е взел от скъпоценната течност. За това липсва днес в интернет пространството. Както липсват и 3-4 от фалшивите никове с които се подвизава.
Сагата с обратния завой на Сточна гара приключи.... и то приключи в полза на законовата ситуация, защото до сега нищо не беше ясно поради това че маркировка, знаци и светофар не даваха яснота по това забранен ли е обратния завой в крайна сметка или не...
на 12.03.2022 г.
+2
 
 
Пич Украйна е сама!! Всички казват че трябва да и се помогне но реално тя не получава помощта от която има нужда. Ти си мижитурка така че не можеш да направиш нищо освен да дрънкаш празни приказки както за нашата страна така и за Украйна. Хората които решават да помогна на бежанците не получават подкрепа от държавата така че ко да говорим повече.
+1
 
 
Кирил изпрати ли България оръжие влизаме във войната.Така ни вкараха в Афганистан,Ирак,Косово и после ковчези .Питам защо ???Който иска война прав му път към Украйна.Веднъж поне защитете нац.ни интереси.
+1
 
 
И какво значи "политическата чувствителност у дома"? Признание, че правителството е в плен на една от партиите с коминтерновска политика?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: