Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Клане в Украйна! Откриха телата на стотици цивилни граждани
Автор: Екип Burgas24.bg 08:54 / 04.04.2022Коментари (3)740
©
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел обвини Русия за зверствата, извършени в киевското предградие Буча, предадaват ДПА и БТА.

Общо 410 тела на цивилни са били открити в териториите около украинската столица Киев, които наскоро отвоювани от руските войски. Това обяво в неделя вечер главният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова на брифинг, излъчен по няколко украински телевизии.

"Шокиран съм от ужасяващите снимки на зверствата, извършени от руската армия в освободената Киевска област", написа той в "Туитър". Белгийският политик обеща ЕС да помогне за събиране на доказателства, така че виновните да бъдат изправени пред международни съдилища. Той каза още, че блокът на 27-те ще наложи още санкции на Русия.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън нарече потресаващи снимките на убити цивилни в Буча, предаде Ройтерс. Украинските власти заявиха, че са открили телата на 410 цивилни около Киев след изтеглянето на руските войски.

"Трябва да се понесе отговорност", каза той в интервю за Си Ен Ен. "Но мисля, че най-важното нещо е да не останем безмълвни за това. Не можем да приемем това нещо за нормално. Това е реалността за ставащото всеки ден, докато жестокостите на Русия срещу Украйна продължават", добави Блинкън. Той заобиколи въпрос дали САЩ смятат, че руските сили са извършили геноцид.

Украйна преди това обвини руската армия, че е извършила "преднамерено клане“ на цивилни в Буча, градче североизточно от Киев, както и други "ужаси“ в регионите, които вече са "освободени от нашественика“. Това предизвика възмущение в западните държави и призиви за допълнителни санкции срещу Москва.

Кметът на неотдавна освободеният украински град Буча обвини руските войски, че умишлено са избивали цивилни по време на продължилата месец окупация - твърдения, които руското министерство на отбраната отрича.

Анатолий Федорук показа на екип на Ройтерс две тела със завързан бял плат около ръцете. Това по думите му е почеркът на бойците от Чечения - република в Южна Русия, която изпрати бойци в Украйна в подкрепа на руските сили.

Министерството на отбраната на Русия нарече вчера "провокация" снимките, които се твърди, че показват извършени от руските сили престъпления.

"Всяка война има някакви правила за отношение към цивилните. Руснаците показаха, че умишлено убиват цивилни", каза Федорук. Според него над 300 жители на града ас били убити.

Ройтерс отбелязва, че не може да удостовери истинността на твърденията му.



Още по темата: общо новини по темата: 4309
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
предишна страница [ 1/719 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Няма по-жесток народ от руснаците! Това е още от създаването на русия от московията през 1721г и започването на завладяването на огромните територии и претопени народи, които са покръстени на руснаци до днес. Цял океан от кръв са пролели в окупираните от тях земи, издевателсвайки над местното население за тези 400 г на завоевателни войни. Днес Украйна е просто една от поредните им цели. След нея продължават, за тях спирка няма!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 04.04.2022 г.
0
 
 
В Буча, Ирпен, Гостомел и Мариопул руската "култура" показа своята възвишеност, а необятната руска душа покори нова бездна! Ще си платите скъпо, пияни блядове! Русия на Путин е най-презряното място в света към момента и това ще продължи докато там властва режимът му. Или ние ще се свършим заедно с тях, или няма да сме нормалните хора. Нито г**а на Русия е уникален, нито природните ресурси, нито хората.
0
 
 
Тези от Ройтерс, може ли така да се излагат, или щото са смотани и без реноме да пишат такива работи: “Ройтерс отбелязва, че не може да удостовери истинността на информацията!”
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: