Фехтовачите от клуб "Корсар" направиха силно представяне на Държавното първенство

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:38 / 26.04.2022
450
Фехтовален клуб "Корсар“ се представи на обичайното си силно ниво по време на Държавното първенство по фехтовка, което се проведе в Приморско. Възпитаниците на клуба спечелиха златен, сребърен и седем бронзови медала.

В рамките на 6 дни - от 13-ти до 18 април, се проведоха индивидуалните и отборните надпревари в пет възрастови групи на две оръжия. Това постижение надхвърли обичайните представи за провеждане на турнир от Държавното първенство и превърна съревнованието във фестивал на фехтовката в южния град.

За "Корсар“ в индивидуална надпревара с титла при най-малките се отличи Екатерина Чаушева, на крачка от медалите останаха Доменика Микова и Мария Манчева. В същата възрастова група Антонио Маноилов спечели бронзовото отличие, а Ивален Попов зае 10-то място от 30 състезатели. За първи път новите надежди на куба Диана Ангелова, Невена Съботинова, Крум Йорданов и Пламен Христов се докоснаха до очарованието и емоцията на турнир от държавния календар и се представиха повече от достойно.

При 13-годишните момчета с бронзов медал се окичи Веселин Вълев. В надпреварата до 15 години бронзово отличие завоюва и Иван Колев, като неговият съотборник Никола Миланов загуби битката за влизане в призовата четворка. При момичетата на тази възраст добри впечатление направи Мария Джалъзова, заемайки 6-то място. В турнира за младежи и девойки националните състезатели от клуба Георги Златаров, Ивайло Александров и Кристина Миланова завоюваха съответно трето и шесто място.

В отборното състезание отборът на "Корсар“ до 13 години в състав Веселин Вълев, Борис Чапкънов, Антонио Маноилов и Ивален Попов спечелиха бронзовите медали. В надпреварата до 15 год. младите корсари Иван Колев, Никола Миланов, Димитър Тончев и Веселин Вълев с отлична игра стигнаха до двубоя за титлата, но там загубиха от силния отбор на "Свечников“-София с 40-45 и се окичиха със сребърните отличия.

изненади в отборните надпревари сътвориха момчета до 17 години. Въпреки че най-добре класиралият се състезател беше Йордан Чолаков – 11 място, той, Иван Колев, Никола Миланов и Димитър Тончев успяха да влязат във финалната четворка и да заемат трето място. Другата изненада поднесе отборът на девойките Кристина Миланова, Даниела Петкова и Аня Кирова, водени от своя лидер Кристина Миланова, също спечелиха бронзовите отличия.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).