Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Дуранкев: След Виденовата зима ни чакат Петковите години
Автор: Екип Burgas24.bg 17:18 / 29.04.2022Коментари (1)659
©
План "Б“ никой не го е виждал, а токът и житото от Украйна не са подплатени икономически. Това коментира в предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“ икономистът проф. Боян Дуранкев. Правителството трудно стига очевидно до най-елементарна координация – такова нещо не е било може би в българската история, отбеляза икономистът.

"План "Б“ по отношение на бюджета мисля, че и финансовият министър и насън не може да си го представи, защото става дума за нарастване на разходите от там. Не само бизнесът може да банкрутира, но могат да банкрутират и общини, които имат задължения, и то солидни задължения. И не държавата ще ги подпомогне след това“, прогнозира проф. Дуранкев.

Освен газ, България внася и други суровини от Русия и ако ги спрем въобще, българската икономика може да спре да функционира, предупреди икономистът.

"Въпреки че нашият износ спрямо Русия е минимизиран и явно, че вече става в триъгълни операции, както в триъгълни операции отива и българско оръжие до Украйна постоянно“, посочи той. "Но да не забравяме, че тези неща са ясни и на Русия, а не само на България и на българските граждани. Очевидно само министърът на икономиката и на индустрията не знае за какво става дума. Но военните го знаят. И още нещо – армията ни е в такова жалко състояние, още разчитаме на онези знаменити чертежи. Въобще не сме подготвени толкова да бъдем агресивни, освен в приказките очевидно“, каза той.

"Да не забравяме, че ние от два дни реално сме вече в много сложни, деликатни отношения с Руската федерация, а зад Руската федерация наднича Китай, наднича Индия, надничат другите страни, които не се присъединиха и които не са толкова младежки, дръзновено агресивни в непремерените си приказки, които ги хвърлят, все едно че са на Сточна гара“, допълни проф. Дуранкев.

Икономистът отбеляза, че вместо при такава ситуация да говорим за мир, да говорим за мирно споразумение върху което се крепеше и Европейският съюз, и светът доскоро, а именно свободно движение на капитали, стоки и хора, ние подпомагаме точно обратното.

"Виденовата зима беше зима, а сега имаме Петкови може би години, които предстоят. И Василеви години да ги наречем. Защото проблемът с отношението долар-лев във времената на Виденов и след Виденов беше решено буквално за по-малко от три месеца. Докато сега проблемът с доставките на най-различни суровини, като започнем хранителни продукти и други неща, накъсването на доставките е доста проблемно", коментира професорът.

Той допълни, че от два дни сме в много сложни и деликатни отношения с Руската федерация:  

"А зад Руската федерация наднича Китай, наднича Индия, надничат другите страни, които не се присъединиха и които не са толкова младежки, дръзновено агресивни в непремерените си приказки, които ги хвърлят, все едно че са на Сточна гара вече. Такова нещо не е било. Забележете, светът в момента – например Джеръми Корбин идеята е постигане на мир, и то всяка война завършва с договор за мир. Ние отиваме да гарантираме победа на Украйна, при положение че нито България, нито Украйна имат ядрено оръжие. Отсреща човекът с ядреното куфарче държи на разположение 6000 неизползвани ядрени глави".



Още по темата: общо новини по темата: 4309
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
предишна страница [ 1/719 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.04.2022 г.
-1
 
 
План Б -> със смъкнати гащи и с г*за напред смело към гейропа!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: