Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Черноморец мечтае за Европа
Автор: Екип Burgas24.bg 10:43 / 29.12.2009Коментари (2)2129
© Burgas24.bg
Дълго време отбор от Бургас не беше се намесвал в сметките на големите в "А" група. Тази есен обаче воденият от Красимир Балъков отбор на Черноморец наруши хегемонията на обичайните три-четири отбора в челото. Четвърто място в края на есенния сезон, четири точки като гост на Левски и ЦСКА и мечти за участие в Европа - това е резултатът от бургаската футболна есен.

В началото на сезона старши треньорът Красимир Балъков заяви дипломатично, че задачата на Черноморец е "да се нареди по-нагоре в класирането".

Клубът обяви бюджет от 15 млн. лв. което го прави и най-добре обезпеченият в България. Лятна подготовка в чужбина, гостуване на Волфсбург - всичко това предвещаваше, че Черноморец ще играе силно наесен.

Всъщност какво се крие зад равносметката от 8 победи, 3 равенства и 4 загуби? Черноморец направи летящ старт с две домакински победи над Черно море (2:1) и Локомотив Пд (2:1). Успехът срещу варненци, бронзови медалисти от последното първенство, даде импулс на тима от Бургас. Срещу пловдивчани се запомни фамозният гол на Мишел Платини, претендиращ за най-красив през есенния дял.

Той сигурно щеше да вкара още такива голове, ако ръководството не беше решило да го трансферира в ЦСКА за кампанията на червените в Лига Европа. Под Аязмото бяха поделени точките с Берое (1:1) с немалка доза късмет. В класическата победа 3:0 срещу новака Спортист (Своге) никой не се усъмни, после дойде разгромът над Локомотив в Мездра с петте безответни гола. Пирин падна 1:2 в Бургас. В челюстите на Акулите на Балъков попадна и Левски - 1:0 на неутралния терен в Ловеч.

Точно тогава опиянението от трите точки срещу шампиона обаче подейства с обратен знак, за да се стигне до
неочакваното равенство на "Лазур" срещу Монтана (1:1). Пропуснатото бе компенсирано на "Хаджи Димитър" срещу лутащия се Сливен (1:0). Без напрягане срещу италианците на Пичони (2:0) Черноморец стигна до осмата, оказала се впоследствие последна есенна победа. Дотук отборът преизпълни плана със събраните 26 точки и лидерска позиция в "А" група - нещо незапомнено за бургаски тим след десет кръга в елита.

За злополучния ноември едва ли треньори и футболисти имат логично обяснение. Стремително придвижващият се тим забуксува и зареди четири поредни загуби от Миньор (0:2), Литекс (1:2), Славия (2:3) и Локо (Сф) (0:2), за капак отпадна в турнира за Купата на България от Черно море. Назря и недоволство сред феновете, които чакаха разумен отговор за случващото се. Кошмарът свърши на Армията с нулевото реми срещу ЦСКА, което се оказа скъпоценна точка.
Статистиката сочи, че само в два мача - срещу Миньор и Локо (СФ), бургазлии не са поразили противниковата врата. В същото време рекордьорът по участия през този сезон Паскал Борел с пълни 15 срещи запази вратата си суха в пет случая. Четвъртото място преди подновяване на първенството предполага атака намясто в Лига Европа Това зависи от зимната селекция, в която засега единственият сигурен е бразилецът Даксон Да Силва. Няколко щрихи към отделните линии в отбора показват, че най-стабилното звено е защитата, където се получи хомогенна сплав от опит и рутина (Зайц, Дянков и Кръстев) и младост и амбиция (Старокин и Терзиев). В халфовата линия все още се търси добрият подавач, докато в нападение след преминаването на Платини в ЦСКА тимът осиротя откъм реализатори. Ако приемем, че Балъков все още поставя основите на модерния Черноморец, отборът след време би трябвало да изглежда още по-привлекателен.

Източник: в. "7 дни спорт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на gospodinov
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Александър Зверев трябва да направи услуга на Григор Димитров днес
Григор Димитров взе втория сет срещу Фриц с кански мъки
Един от близките приятели на Григор Димитров продължава напред в Рим
Българи се наредиха шести на СК по спортна акробатика в Бургас
Впечатляващо! Янко Янков разби нов конкурент в Звезде Гранда и доближава финала

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: