Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Даниел Митов: Петков чистосърдечно си е признал, че продаваме оръжия на Украйна. Защо трябваше да се лъготи?
Автор: Екип Burgas24.bg 22:56 / 24.06.2022Коментари (2)1543
© БНТ
"Спазихме националния интерес и гонихме точно такъв тип изход, какъвто видяхме днес". Така Даниел Митов от ГЕРБ-СДС коментира в "Панорама" падането на ветото срещу Северна Македония.

По думите му договорът от 2017 г. не се е спазвал и държавата е трябвало да търси гаранции за своите интереси през европейски механизми.

"Години наред българската дипломация търсеше начин да вкара въпросите, важни за български национален интерес в преговорната рамка, в заключенията на Съвета и да има референция в рамката към двустранните протоколи, които трябва да бъдат подписани. Бойко Борисов и ГЕРБ разпознахме този момент като момента, в който трябва да заемем отговорно и категорично отношение, без значение дали сме опозиция".

В същия момент управляващите са се скрили, смята Даниел Митов.

"Кирил Петков хвърли едно решение на МС, което е на практика отказ от правомощия. С подобен тип незаконни решения той реши да си измие ръцете, да отиде в Брюксел и да каже: "едни лоши хора ме свалиха", защото той работи с халюцианции и фантазии".

По думите му "Продължаваме промяната" не е свършила нищо друго, освен да гласува текста на коалиционния си партньор.

"Не сме критикували Кирил Петков да вземе инициативата - тя е негова по Конституция. Нашата критика беше заради това, че Кирил Петков в продължение на месеци правеше паралелна външна политика. Занимаваше се с това да изолира Външно министерство и да обещава на Вашингтон, Скопие и Брюксел дадени неща, които в крайна сметка нямаше намерение да направи."

На това твърдение отговори Андрей Гюров от ПП, който също е гост в студиото.

"Интересно е как някакви неща се хвърлят в публичното пространство. Г-н Митов сам каза - от 2017 г. работят по този въпрос и не са успели да постигнат напредък. Сега за 6 месеца ние постигаме най-добрата сделка, която България не си е и представяла - потвърдиха го и министър Генчовска и ГЕРБ".

Не виждате протестите в Скопие - контрира Митов. Според депутата от ГЕРБ западната ни съседка е започнала да разчита на външен натиск върху България, за да постигне исканията си.

Даниел Митов заяви, че вотът на недоверие срещу правителството е минал поради две причини.

Още от самото начало лъжата се превърна в принцип на това правителство, коментира Митов и посочи за пример интервюто на Кирил Петков пред "Гардиън".

"Оказа се, че той чистосърдечно си е признал, че продаваме оръжия на Украйна през Полша, което го знаехме всички. Но защо трябваше да се лъготи? Защо трябваше не приемат предложението за военна помощ за Украйна", попита Митов.

"Първо поради прословутата арогантност. Преди малко чухме - не сме готови на компромиси. Този тип говорене е характерен за хора, които живеят във фантазен свят. Втора причина са цените на електричеството, на храните, торове, горивата - това хората го виждат отвън. Падането на правителството е резултат от обществен натиск".



Още по темата: общо новини по темата: 4310
01.04.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
предишна страница [ 1/719 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.06.2022 г.
0
 
 
Абе Даниелчо, абе Митов, гледам те как стоиш като посран когато боко-тиквата е близо до теб и как се пъчиш да му се докажеш в парламента или телевизията където те канят! Голям БОКЛУК си, нищо добро не ти пожелавам!
0
 
 
Този се оказа същия манипулатор като Борисов, сякаш са си плюли в устите. 1.Никога Петков не е признавал че изнасяме оръжие за Украйна! 2.Полуистината че не изнасяме оръжие за Украйна през Полша, беше за да не се отиде на конфронтация с БСП! Все пак това е коалиция! 3.Решението за Ветото беше оставено умишленов ръцете на НС затади безпочвените обвинения в предателство които Опозицията отправяше към К.Петков! 4.Факт е че три мандата не бяха достатъчни на ГЕРБ да реши въпроса с ветото!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
49-ото Народно събрание
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: