Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
"Черноморец - Бургас" ще играе контрола с Рапид Виена
Автор: Екип Burgas24.bg 14:18 / 06.01.2010Коментари (1)1047
©
Отличните контакти в чужбина на мениджъра Красимир Балъков и изпълнителния директор Фреди Бобич, направиха възможно „Черноморец - Бургас" да изиграе контрола срещу престижен европейски съперник. „Акулите" ще срещнат по време на лагера си в Анталия австрийския гранд „Рапид". Мачът ще се играе на 1 февруари.

Тимът от столицата Виена е рекордьор на страната си със спечелените 31 титли. Зелено - белият екип на „Рапид" са носили известни футболисти като Ернст Хапел /направил после славна кариера и като треньор/, Ханс Кранкъл, Карстен Янкер, както и нашият национал Трифон Иванов.

Настоящият състав на виенчани се води от старши треньора Петер Пакулт. Отборът е първенец в есенното класиране на австрийската Бундеслига с актив от 41 точки след 12 победи, 5 равенства и 2 загуби /голова разлика 44:18/. „Рапид" участва в лига Европа и стигна до груповата фаза, но остана четвърти и отпадна от турнира.

Известни станаха противниците и в още две контроли на черноморци по време на подготовката в турския курорт Анталия. На 6 февруари момчетата на Красимир Балъков ще се изправят срещу участника в швейцарската Чалъндж лига „Винтертур", който заема 5-о място в есенното класиране с актив от 24 точки /6 победи, 6 ремита и 3 загуби; 32:25 гола/.

На 10 февруари бургазлии ще играят с „Вакер Тирол" от Инсбрук, който зимува начело в класирането на австрийската Първа лига /втора дивизия/ с актив от 37 точки /11 победи, 4 равенства и 3 загуби; 45:15 гола/.

Посредством контактите на Красимир Балъков и Фреди Бобич „акулите" срещнаха миналото лято в контроли германския шампион „Волфсбург" и един от „диктаторите" на футболната мода в Гърция - АЕК от Атина.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Олександър Усик пренаписа историята на бокса!
Григор Димитров няма да защитава финала в Женева
Световният тенис поздрави Григор Димитров
Бургас се включи в предизвикателството 1SEA
Страхотната новина за Григор Димитров е факт!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: