Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Официално: Левски поиска преиграване на реванша с малтийския Хамрун Спартанс
Автор: Екип Burgas24.bg 12:10 / 13.08.2022Коментари (2)544
©
Ръководството на Левски поиска преиграване на реванша от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите с Хамрун Спартанс. "Сините“ го загубиха с 1:2 след продължения и отпаднаха при дузпите, където вкараха веднъж от бялата точка при първите си 3 опита, а малтийците бяха точни при първите си 4 изпълнения от 11-те метра.

Ето какво написаха от Левски в официалния си сайт:

Левскари,

Уведомяваме Ви, че в петък, 12 август, малко преди 21:00 часа, при спазване на 24 часовия срок и след внимателна преценка на случая, екип под ръководството на изпълнителния директор Ивайло Ивков депозира протест пред УЕФА с искане за преиграване на мача с "Хамрун“.

Представени са необходимите доказателства за допуснато грубо нарушение на правилата от главния рефер и асистентите му, повлияло на резултата от мача. Предстои случаят да бъде спешно разгледан от Контролната, Етична и Дисциплинарна комисия на УЕФА“.

Предполага се, че "сините“ са сезирали европейската централа заради втория гол на малтийците, с който гостите пратиха срещата в продължения и дузпи. Той падна секунди, след като Левски изравни за 1:1, резултат при който "сините" се класираха на плейоф. При подновяването на играта футболиста на Хамрун Додо е няколко метра след централната линия. След изпълнението на центъра точно към него е насочена дългата топка, която той връща и неговият съотборник Райън Камензули вкара за 1:2 и прати срещата в придължения. Нарушението на правилата обаче остана незабелязано от съдийската бригада с главен съдия Ищван Ковач от Румъния.

Според правилата на играта реферът е длъжен да нареди ново изпълнение на центъра, ако двата отбора не са в собствените си половини преди топката да направи един пълен оборот, след като бъде докосната от футболиста, който изпълнява началния удар. Вероятно при наличието на VAR този момент нямаше да бъде изпуснат.

В случая Додо тръгва към вратата на сините със сигнала на съдията, а не след като неговият съотборник докосва топката. По този начин грубо е нарушено Правило 8 от Правилата на играта футбол и играчът извлича явно предимство от позицията си при подновяване на играта, като играчът дава голов пас, който влияе на крайния резултат.
Още по темата: общо новини по темата: 23
10.04.2023
31.03.2023
31.03.2023
19.03.2023
16.03.2023
27.02.2023
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Всички призьори на тазгодишната церемония "Футболист на годината"
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка
Черноморец разгроми ЦСКА и е полуфиналист за Купата на България по баскетбол

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: