Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Борис Дали разказа случка с Преслава
Автор: Екип Burgas24.bg 13:01 / 17.08.2022Коментари (0)604
©
Фолкзвездата Борис Дали се оказа многостранен талант, който е на ти и с премахването на негативни сили и “лоши очи“.

Изпълнителят има специален ритуал с гасене на кибритени клечки във вода, но не иска да издаде на глас какви точно думи казва, докато трае процедурата. И хубаво прави - тези думи си остават тайна, която не бива да се изрича пред други, за да действа, твърдят запознати.

Преди няколко години Дали е спасил колежката си Преслава от неблагоприятно гледащи я очи. "Имаме доста интересна случка с Преслава, бяхме заедно на участие в Палма де Майорка. И нали знаеш, че има лоши очи, които, като те погледнат, и хващаш уроки. Вечерта се прибрахме в хотела, а тя непрекъснато повтаряше, че й е лошо, боли я глава. Аз й казах, че ще й пригася вода. "Нали знаеш как правят бабите: Гасят клечки във вода и се оправяш!“ Но в Палма няма като при нас дървета и клечки навсякъде. Излязох от хотела, поогледах се, но само палми – няма кибрит, няма дървета, няма клечки. И почнахме да се чудим с Преслава откъде да намерим клечки“, разказва с усмивка пред "Телеграф“ Борката.

И допълва: "В стаята имаше един гардероб - опитах се да отчупя от неговите дъски. И изведнъж, като дръпнах по-силно, той направо се разпадна на земята целият (смее се). И почнахме да се притесняваме, защото хотелът беше доста хубав и какво ли ще си кажат за нас - що ли са правили тия, на каратисти ли се правят и т.н. Но въпреки всичко пригасих вода на Преслава и тя се оправи“.

Борис твърди, че и до ден-днешен прави този ритуал на свои близки приятели, на семейството и на двамата си синове.

Ритуали

Най-разпространеният у нас и по света ритуал за предпазване от зли сили е връзването на червена връв на лявата ръка, смята Борис Дали. Вярва се, че това е нужно да се направи от майката на този, на когото ще се завързва. Можете да позволите това и на човек, на когото имате пълна вяра, че не ви мисли лошото. За дамите има най-различни гривнички с тъй наречените оченца. Както за тях, тъй и за червения конец се смята, че ако се скъса, без да има причина за това, то детето е урочасано, а конецът е поел лоша енергия.

Певецът знае и за пречистващ ритуал. Можете да си го направите след среща с такъв човек или ако той ви е бил на гости. Вземате една свещ и правите по три кръга във всеки ъгъл на стаята, в която е бил вашият гост. Същото трябва да направите и на входната врата на дома ви.

Дали е чувал още и за чай от мента или офика. Пригответе отвара от билката и я разредете в 7 литра вода. С нея измийте пода на стаята, в която е бил вашият негативен гост, и на антрето.

Защита

Друг начин е безопасна игла, на която се прикачва червен конец. Тя се слага от вътрешната страна на облеклото, така че да не се вижда. Съществува и метод, който хората се въздържат да практикуват по причина на нехигиеничността му, но бабите казват, че действал най-безотказно - да натъркате челото си с малко урина.

Много хора взимат мерки за самозащита. Това правят, ако предварително знаят, че ще ги посети такъв човек. Това става, като седнете удобно и се успокоите. След това мислено направете около себе си защитна стена, която да ви пази от негативните мисли и влияния.

Предпазване от лоша сила се прави от прастари времена, като се носи в кесийка или джоб скилидка чесън.

При уроки, особено на дете, първо се измива челото, след което се измива дръжката на външна врата, след това прагът на същата врата и се излива водата. Паленето на клечки по същия начин е популярен вариант между вярващите в уроки. Над една непълна чаша с вода се палят 5 (или 3) последователни клечки, които се гасят във водата. Със запалването на всяка се правят кръстчета по стените на чашката и се загасят. След това се измива челото на урочасания. Може и да пиете от същата вода.

Доста практикуван е и методът с измиването със светена вода.



Още по темата: общо новини по темата: 6851
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
22.01.2024 »
предишна страница [ 1/1142 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: