"Шейховете" вече и с официален превозвач, гледат смело напред

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (11)
16:16 / 26.01.2010
3936
На днешната пресконференция, ръководството на Нефтохимик се похвали, че вече има официален превозвач. МБус ще организира пътуванията на отбора. Освен тях за спонсори са привлечени Бългериан Пропъртис и Домостроене Бургас. Основен спонсор на тима остава Евробилдинг Инженеринг.

Уговорени вече са контроли с отборите на Несебър, Черноморец-Поморие, Спартак-Варна и Русокастро. Датите и часа на провеждане още се уточняват и ще бъдат оповестени в близките дни.

Основен акцент на днешната пресконференция беше възстановяването на детско-юношеската школа към клуба като селекцията ще започне в началото на март след мащабна кампания до тогава. Целта е привличането на близо 300 деца, които да тренират в различните възрастови групи. Това и изграждането на база в рамките на града, подходяща за нормален тренировъчен процес е основата, върху която ще стъпи ФК Нефтохимик 1986 при изкачването си в групите.
Паралелно с изграждането на школата и със съдействието на училищните ръководства в гр. Бургас се планира и формирането на групи от деца от различните възрасти, които желаят да тренират футбол. Тренировките ще са свободно-избираема подготовка, провеждани от учителите по Физическо възпитание по места под наблюдението на треньорите на ФК Нефтохимик 1986.

"Като социално-ангажирана компания Евробилдинг Инженеринг ООД иска да даде възможност на децата на град Бургас да се развиват и да им предложи добра алтернатива за бъдещо развитие. Ние вярваме, че Нефтохимик е кауза и футболен феномен и не парите са водещи при възраждането му. Нефтохимик е любовта и подкрепата на бургазлии, чистота и истинското футболно майсторство", заявяват спонсорите на тима.

"Затова се залага на изграждането на детско -юношеска школа и осигуряване на материална база. След осигуряването на материалната стабилност на клуба всички средства, които евентуално ще бъдат дадени от Община Бургас в знак на съпричастност към един от най-големите си отбори ще бъдат вложени именно в развиването на добра школа, поддръжката и експлоатацията на тренировачни бази и терени", казаха още от ръководството на Нефтохимик.

Предстои отварянето на фен магазин за привържениците на "шейховете", от където ще могат да се сдобият с оригиналните екипи на клуба и други клубни материали. Официално стартира и нов website на клуба www.neftochimic1986.com и форум към него, където всеки може да се запознае с играчите, треньорите, да получи актуална информация от клубното ръководство. "Разчитаме на една добра комуникация и успечно сътрудничество с добре организираните фенове на Нефтохимик", заявиха от клуба.

В дългосрочен план ръководството предвижда успешно завръщане на клуба в професионална „Б" футболна група до 2 години и 4 години до елитната "А" група.

Бяха представени и шестимата нови футболисти в тима:
- Жулиен Парушев /полузащитник/ - юноша на клуба, последно играл в ПФК Поморие.
- Антонио Тодоров / нападател/ - юноша на клуба, последно играл в ФК Странджа-Металург.
- Светослав Козаров /нападател/ - юноша на клуба, играл в ПФК Поморие.
- Георги Алексиев - /полузащитник/ - юноша на клуба, последно играл в ПФК Поморие.
- Костадин Джамбазов/ защитник/
- Милен Христов /полузащитник/ - бивш футболист на Нафтекс, последно играл в Светкавица-Търговище.


Виж коментарите (11)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).