Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Над 250 топ двойки от 16 държави ще участват в престижния турнир по спортни танци "Купа Бургас"
Автор: Екип Burgas24.bg 17:20 / 08.09.2022Коментари (0)323
©
За първи път в България ще се проведе и Международен турнир Pro/Am - атрактивната проява ще покаже съчетания на професионалисти и аматьори

Над 250 танцови двойки във всички възрастови групи, представители на 16 държави: България, Гърция, Италия, Израел, Испания, Република Северна Македония, Молдова, Румъния, Украина, Ирландия, Турция, Албания ще вземат участие в Международния турнир по спортни танци "Купа Бургас“. Сред подалите заявка за участие са двойки от първите топ 20 на световната ранг листа. Събитието ще се проведе този уикенд – 10 и 11 септември от 10 до 22 часа. Това стана ясно по време на пресконференция.

"Този турнир е сред събитията с най-дълга история в Община Бургас, емблематично събитие вече 37 години умело съчетава финес , изящество и спортна подготовка. Проявата си е създала вярна публика, оценила високия професионализма, труда и отдадеността на участници и организатори", каза Веселина Деведжиева, началник отдел "Спорт" към Община Бургас.

Спортното събитие по традиция ще премине под патронажа на кмета на Бургас Димитър Николов. Съорганизатори на инициативата са Клуб по спортни танци "Бургас 1975", Община Бургас и БФКСТ.

" Благодаря на Община Бургас за подкрепата и диалога, който имаме през годините. Публиката ни е много сензитивна и има своите фаворити . За първи път в България ще се проведе и Международен турнир Pro/Am. Турнирът се провежда с участието на един професионален състезател и аматьор, които танцуват за удоволствие, но със състезателен характер. В състезателната двойка се оценява само изпълнението на участника-аматьор. Това създава голямо настроение. Искрено вярвам, че и тази година ще се получи едно достойно събитие.", сподели по време на срещата Андрей Тодоров , председател на КСТ Бургас’75

В рамките на двата състезателни дни 10 и 11 септември /събота и неделя/ отново ще се проведе ТУРНИР "RISING STARS"- състезание за изгряващи звезди - латиноамерикански и стандартни танци. Участват двойки, влезли скоро в групата над 19 години. Турнирът дава възможност на участниците за изява пред публика, представяне пред съдиите и заявка за техните сериозни амбиции за бъдещи успехи. Подобни състезания, доставят огромно удоволствие на публиката, защото изпълненията на танцьорите са наситени с много емоционален заряд и амбиция. Ще се проведе и Международен турнир за групите до 21 години. Тук се състезават заедно групите младежи и аматьори, което дава възможност на младежите между 19 и 21 години, които преминават в групата на аматьори, да премерят сили със състезателите от по-високия ранг. Съдии за турнирите са представители на 13 държави с председател Ненад Йевич – Сърбия. В съдийския панел присъстват бивши европейски и световни шампиони от България, Англия, Испания, Румъния, Ирландия, Азербайджан, Молдова, Турция, Израел, Република Северна Македония, Нидерландия, Швейцария. КСТ" Бургас 1975"ще бъде представен от 21 танцови двойки.

· Билетите за събитието ще се продават на място, пред Спортна зала "Младост" на цени от 10 лева.

На срещата присъстваха Милуш Киряков - член на Управителния съвет на Клуб по спортни танци "Бургас 1975" и Натали Аведисян - треньор в Клуб по спортни танци "Бургас 1975"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: