Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Силвия Кацарова разкри лична тайна за възродителния процес
Автор: Екип Burgas24.bg 15:21 / 04.10.2022Коментари (2)664
©
Силвия Кацарова нарече за първи път пред публика на живо преименуването на българските мюсюлмани "голяма грешка на тогавашните управляващи". Това се случи на премиерата на общата мемоарна книга на Богдана Карадочева и Стефан Димитров миналата седмица. Солистката на култовата банда от 80-те LZ бе провокирана от невлязъл в книгата на Богдана спомен за ексцесиите по време на "възродителния процес" в Родопския край, където по това време изпълнителката на "Дано" е била на турне с други БГ звезди на естрадата.

"Онези, които провеждаха на местно ниво преименуването, също направиха много извращения", категорична бе Кацарова, съобщава "България Днес".

"При онези горе, обожествените, всичко е ясно, но долу, на ниско ниво, като кметовете на селата например, също не останаха по-назад", изригна изпълнителката на "Обещай ми любов".

Всъщност Силвия Кацарова и Богдана Карадочева образуваха "общ хор" на премиерата за или по-точно срещу "възродителния процес". Сценичната и житейска половинка на композитора Стефан Димитров върна лентата назад към свои участия през този период в родопски градове и селища, където с други популярни наши изпълнители и хумористи се опитвали напразно да развеселят местните зрители.

"Това бяха едни тъжни хора. Не реагираха нито на песни, нито на скечове... Какви неща само ми разказаха момичетата от Младежкия дом в Момчилград! Как всички мюсюлмани - от новородено бебе до 100-годишни старци, са излезли и са тръгнали към Младежкия дом, виейки като кучета. И тогава с маркучи са ги разгонили. Още ми се къса сърцето. Преболедувах го", не скри мъката си Богдана.

"На погребения на мюсюлмани даже са викали попове", спомни си Силвия Кацарова. Тя разкри още как са били унищожавани надгробията на мюсюлманите в цяла България. Накрая двете с Карадочева се сетиха и как тогава в районите, населени с мюсюлмани, нарочно не са продавали агнешко месо за техния Великден - празника Курбан Байрам.

Кацарова досега не бе изразявала толкова категорична позиция за "възродителния процес". От интервютата й досега разбираме, че в началото на 80-те е била в затвора по донос на своя бъдещ свекър пред милиционерския отговорник на квартала. "За да остана в София, защото нямах жителство, бъдещият ми съпруг Милчо Кацаров, който учеше в Техническия университет, ми направи фалшива студентска книжка. Аз вече бях завършила Естрадния отдел на Консерваторията, а според тогавашния закон без жителство в столицата можеха да живеят само студенти", разказа преди няколко години в медиите Силвия Кацарова.

В друго интервю пък поп певицата споделя друга версия за времето на преименуването. На нея, доверява тя, никой не й наложил името Силвия, а свекърът й Тодор Кацаров я посъветвал да отиде да си го смени сама.



Още по темата: общо новини по темата: 6851
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
22.01.2024 »
предишна страница [ 1/1142 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хайде стига рева!Да не би на някои българи сега да им е по-добре при "демокрацията". Винаги има страдащи хора,но сегашното безхаберие не е по- добро от тогавашната "грижа".
+2
 
 
По-добре си мълчи,че ако ти разровим личния живот,какво направи със състава,с кого спа и от кого открадна песни,мъка ми е какво ще стане!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: