Черноморец Бургас изпусна победата срещу Вакер Тирол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:34 / 10.02.2010
1315
„Черноморец-Бургас" доминираше, но вместо да разгроми „Вакер Тирол", стигна само до равенство 1:1 с есенния лидер на австрийската втора дивизия. Контролата се игра в Анталия на отличен терен, въпреки непрестанния ситен дъжд.

Първото полувреме не предложи много емоции. Действията се развивиха предимно в средата на терена и за двамата вратари не се отвори работа. След почивката мениджърът Красимир Балъков направи доста смени в състава на „акулите", като в игра за 45 минути влезе и румънският младежки национал на проби Кристиян Мускалу. Черноморци очертаха силен натиск и в 47-мата минута Адриан Фернандес стреля в напречната греда. Малко по-късно Матиас Морис беше изведен сам срещу вратаря, но в последното докосване си поведе дълго топката и беше блокиран. В 65-ата минута се стигна до логично откриване на резултата след чудесна триходова комбинация. Николай Кръстев пусна 25-метров пас по конец за Фернандес, който надбяга по левия фланг прекия си пазач, а центрирането му беше оползотворено от Костадин Дяков с техничен удар. Увлечени от гола и амбицирани да удвоят преднината си, бургазлии допуснаха грешка в защита и позволиха на Марсел Шрепа да изравни с диагонален шут в 68-мата минута.

До края на мача играта се водеше изцяло в половината на австрийците, но последва истински сериал от пропуски. Мартин Тошев беше най-близо до отбелязването на победен втори гол, ала не успя да го реализира. Веднъж и той разтресе напречната греда, а в друга ситуация прехвърли вратаря, но топката тупна на сантиметри от десния стълб. В последните минути и Цветомир Цонков имаше малшанса да стреля съвсем близо край целта от границите на наказателното поле.

Контролата беше последна за „акулите" на лагера им в Анталия. В другите си проверки на турска земя те завършиха 1:1 с „Рапид" /Виена, Ав/, 0:2 с „Динамо" /Букурещ, Рум/ и 2:2 с „Винтертур" /Швц/. В петък отборът се прибира в Бургас.

В специално изявление за клубния сайт на „Черноморец-Бургас" мениджърът Красимир Балъков посочи, че е изключително доволен от двуседмичния лагер в Анталия. „Планираната програма е изпълнена. Тренирахме на добри терени, направихме контроли със солидни съперници, от които извлякохме много полза. Домакините ни предоставиха отлични условия за подготовка", заяви Балъков.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).