Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Обявихме ли война на Русия? Или Вежди обяви на себе си, цените и пенсиите
Автор: Любомир Минчев 14:40 / 14.10.2022Коментари (7)847
©
Когато на 2 септември 2021 година Вежди Рашидов приема в ателието си руския посланик  Елеонора Митрофанова все още няма война.Тя му благодари, че е откликнал на молбата й да се запознае отблизо с творчеството му, на което е голям почитател. Госпожа Митрофанова предава на Рашидов поздрави от многобройните му приятели в Москва, между които е и специалният президентски съветник по международното  културно сътрудничество Михаил Швидкой.

Посланик Митрофанова посочва, че в Русия ценят високо и творчеството на Рашидов, и големите му заслуги за развитието на българо-руските културни връзки. Вежди Рашидов е академик на две руски академии по изкуствата, а негови творби са притежание на фонда на музея “Пушкин", както и на много частни колекции в Русия.

Когато я кани в ателието си, Митрофанова все още прикрива арогантността си към българската държава, но вече е намекнала, че страната ни е  дребна за имперските амбиции на Кремъл. Седем години Митрофанова е представител на Русия в ЮНЕСКО и в културната дипломация се стреми да прилага "меката сила" на Русия за разпространение на нейното влияние. Москва никога не се отказва да използва културните канали зад граница и за прикритие на своята агентура, а също на платените си пропагандисти, както се видя и в България.

Съвсем очаквано Вежди, активен участник в културните връзки с Русия, видя обявяване на война, ако не поканим Митрофанова при откриване на новото Народно събрание. Ами, ако ни хвърлят една бомба, попита Рашидов и съвсем се доближи до бившия депутат Елена Гунчева, която искаше да даде точните координати на правителствената ни резиденция за руските "високоточни“ оръжия. Каква война на Русия да обявяваме? Путин е посочил България за вражеска държава като член на НАТО, той ни е обявил война.

Чисто политически Вежди се простреля в крака, тъй като позицията на ГЕРБ е съвсем различна, но това за него няма никакво значение – изказал лично мнение, партийното било друго и той ще се подчини.

Бунтът на Вежди Рашидов повдига фундаментален въпрос. Толкова ли е важно да се занимаваме с Русия на Митрофанова и дали украинският президент Зеленски трябва направи видеообръщение към българския парламент, колкото са важни цените, инфлацията, доходите, пенсиите.

Да, важно е, фундаментално важно. Това е истинската разделителна червена линия. От едната страна са БСП и "Възраждане“ – стига с този Зеленски, да живее Русия, да си гледаме мижавите пенсии и да сложим таван на горивата. Както и "любителите на руската култура“ – най-удобното прикритие за цивилизационен избор.

Затова я докарахме дотук – най-важното било да си говорим за цени и пенсии, защото се страхуваме от избора. Страх ни е какво ще ни каже Зеленски, ако го пуснем да говори. Страх ни е какво ще направи Митрофанова, ако не разрешим да говори. Една страхлива държава си заслужава и цените, и пенсиите.



Още по темата: общо новини по темата: 4310
01.04.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
предишна страница [ 1/719 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Чест и почитание за добрия анализ и коментар адаш
0
 
 
Рашидов не е направил нищо лошо, както Филип Киркоров, Пушкин и Достоевски!... Всеки има право на позиция. Та нали уж живеем в демокрация? Ама майче не е баш така? По-скоро , с всеки изминал ден се доближаваме до комунистическия тоталитаризъм? Днс с ново име- евроатлантически тоталитаризъм.
-1
 
 
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА КАКВО ИМ ПРЕЧИ МИТРОФАНОВА ЧЕ ЩЕ ГЛЕДА ОТ БАЛКОНА - КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ОТРОЧЕТА ПОЛУЧАВАЩИ ПАРИ ОТ АМЕРИКА НЕ ЖЕЛАЯТ ТОВА А ИСКАТ ДА ПОКАНЯТ ЕВРЕИНА - ФАШИСТ ДА ГОВОРИ - ЗА ДА БЛИЖАТ г*за НА АМЕРИКА - ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ .
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Газови доставки
Бюджет 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: