Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мнение: Българските градове, които са побратими с украински, трябва да дадат военна и хуманитарна помощ
Автор: Екип Burgas24.bg 09:03 / 26.10.2022Коментари (25)1655
©
Пловдив (от паметника на Альоша) и Лвов по време на бомбардировките
Вили Лилков е един от учредителите на Демократи за силна България. Дългогодишен ръководител на катедра "Физика" в МГУ "Св. Иван Рилски". Проучва в архивите на ДС документите, които са пряко свидетелство за репресивната политика на БКП спрямо националния елит и неговото ликвидиране след 09.09.1944 г. Автор е на книгата "Стопанските абсурди на българския комунизъм".

В профила си във фейсбук застъпва тезата, че градовете в България, които са побратими с украинските такива, трябва да помогнат с военна и хуманитарна помощ. Пловдив е побратим с Донецк и Лвов. 

Ето какво пише:

Побратимяването на градове възниква като реакция на ужасите на Втората световна война. Първият случай на побратимяване е Сталинград-Ковънтри. Думата "побратимяване" означава взаимодействие и обещание за вярност и взаимна подкрепа.

В България има градове, побратимени с градове в Украйна: Белоградчик - с Дубно; Варна - с Киев, Харков и Одеса; Видин - с Ровно; Велико Търново - с Полтава; Враца - със Суми; Габрово - с Чернигов; Добрич - с Измаил и Кропивницки; Козлодуй - с Путвил; Ловеч - с Изяслав; Мизия - с Билополе; Плевен - с Чернивци; Пловдив - с Донецк и Лвов; Сливен - с Тернопол и Мелитопол; Търговище - с Болград; София - с Киев; Шумен - с Херсон; Ямбол - с Бердянск.

Може да има и други! Побратимяването не се изразява само в обмен на делегации за туризъм, културни събития, общи снимки и хапване и пийване, а има смисъл и за истинска подкрепа в тежки моменти. Това е сериозно основание за кметовете, общинските съветници и народните представители от тези градове при приемане на бюджетите да предвидят хуманитарни помощи за хората от побратимените градове и да настояват пред Народното събрание и правителството за изпращане на всякаква помощ (в т.ч. и оръжие) за Украйна!



Още по темата: общо новини по темата: 4309
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
предишна страница [ 1/719 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Аз предлагам да пратим на Украина... компоти. С двойно предназначение са. Празният буркан може да се ползва вместо гърне, за физиологични нужди - както виждаме, налага им се :-)))) Иначе, да - който иска да им помага - да ходи да се бие, а не да си чеше езика тук :-))))
+1
 
 
Може би, и ние като Украйна чакаме да тръгнат да ни бомбят, изнасилват и изтребват, то ест освобождават, та раята да се усети, кой какъв е на България. След това като тръгнем да искаме ръждиви поне отбранителни оръжия, да вдигат всички рамене и да ни казват да се предаваме, защото само така ще има мир. Но ще попитат любезно агресора, да спре, моля. И той любезно ще каже, да, като ги изтребя трусливие болгари, тогава спирам и ще има мир, Руский мир. Ох, не дай Боже! Но с такива "пацифисти" като вас, рая, нищо чудно, нищо чудно. . .
0
 
 
Аз предлагам тези които искат да се помага военно на Украйна да се запишат като доброволци или наемници в украинската армия и да отидат да помагат реално на фронта, а не на думи от далече. Тъкмо могат изкарат и някой лев ако са наемници, на тях се плаща достатъчно.
-1
 
 
Хайде, налазиха 2-3 еничари да се карат с всеки, който мисли първо за народа си, а не иска смъртта на този тиранин путлер. Абе хора, нещата не са черни и бели, ама трябва да си гледаме в момента нашата страна, има 30% инфлация, украинците ли са ви по-важни, или вашите майки и бащи, баби и дядовци???
+2
 
 
Крайно време беше да си дадем античните оръжия и да покажем съпричасност към Белия свят.Всякакви малоумни шимпназета ватенки,да ходят в русия ,пък ако искат и на фронта да наторят плодородната украинска земя.Тук е ЕС и НАТО малоумни примати
-4
 
 
До кога всякакви МАЛОУМНИЦИ - АМЕРИКАНСКИ ГЪЗОЛИЗНИЦИ - са готови да помагат на фашистка Украйна , ако бяхте гледали по - ЕВРОКОМ -филма от 1914 и 1915 година за разрушенията и убииствата на Руско - езичното население в ДОНЕЦКА И ЛУГАНСКА ОБЛАСТИ от Азовци , но вие тогава СПАХТЕ ЕВРОИДИОТИ а сега плачете като вдовици за ЕВРЕИНА КОЙТО ПРИБРА МИЛИОНИ ОТ АМЕРИКА - СМЕШЕН ПЛАЧ .
-1
 
 
Пловдив първо да си оправи Даме Груев и след това да мисли за нещо по-велико!
-1
 
 
90% от българите са против подобни мнения и помощи, но някои платени хора ги лансират...
-2
 
 
Вили Лилков изключително нагъл и нахален, а народа беден гладен.
на 26.10.2022 г.
-2
 
 
Не ги разбирам аз тези дето искат да помагат с оръжия на кого и да било , а това с Украйна е пълен смях - 1. Да, сравним Украйна с България - почти във всяко едно отношение те са по-добре от нас и ни превъзхождат дори по население. 2.Нашите оръжия или по-скоро бих казал подобия на оръжия - я стигнат до Украйна я не , защо може и дори да се разпаднат по пътя 3. България няма толкова много оръжия себе си да защита па камо ли някаква трета с която нямаме нито съюз , нито сме длъжни нещо... 4. Да по-гледнем емигрантите от Украйна - не изглеждат нито измъчени , нито пък лишени от нещо , с колите и животните дето идват - спокойно можеха да си купят жилища в Полша , България или др. държава без да искат помощи от ЕС или др. страни - в България дето не е във война бедстващите са в пъти повече и никой не им помага , нито пък средства и възможностите на "бедстващите" украинци... Така че нека един да излезе и да отговори елементарно - ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИМ ПОМАГАМЕ И ДА ВИДЯТ КОЛКО БЪЛГАРИ СА ЗАГУБИЛИ ДОМОВЕТЕ СИ И РАБОТЯТ КАТО РОБИ - ЗАЩО НА ТЯХ НИКОЙ НЕ ИМ ПОМАГА????
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: